dobra srca

Princ William s djecom nastavlja tradiciju princeze Diane

09.07.2024 u 10:29

Bionic
Reading

Princeza Diana od 1992. bila je pokroviteljica organizacije koja se bavila mladim beskućnicima kojima je trebala pomoć pri pronalasku doma, ali i posla i načina da se izvuku iz toga. Više od 30 godina poslije beskućništvo je ostalo jedan od glavnih problema svijeta, a prošle godine princ William osnovao je udrugu koja se bavi njime

Članovi kraljevske obitelji posvećeni su humanitarnom radu, a naviku pomaganja drugima svojim je sinovima prenijela i princeza Diana. I princ Harry i princ William posebno su osjetljivi na ugrožene skupine, a najstariji sin princeze Diane prenijet će to i na svoju djecu.

Kako bi sačuvao uspomenu na majku, ali i u svoje troje djece usadio ideju o važnosti pomaganja drugima, princ William planira učiniti ono što je nekoć činila njegova majka. Princeza Diana davno je prinčeve povela sa sobom u posjet skloništu za beskućnike, a sljedećih mjeseci isti takav posjet planira i William.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

42-godišnji princ razmišlja o odlasku u sklonište za beskućnike sljedećih mjeseci, a društvo će mu praviti 10-godišnji princ George, 9-godišnja princeza Charlotte i 6-godišnji princ Louis kako bi se odmalena upoznali s tom problematičnom temom.

Početkom 1992. princeza Diana postala je pokroviteljica Centrepointa, organizacije koja pomaže djeci i mladima beskućnicima u dobi od 16 do 25 godina, a njezine stope slijedi i princ William.

U lipnju 2023. pokrenuo je petogodišnji program pod nazivom Homewards, čija je misija borba protiv beskućništva u Velikoj Britaniji.

'U modernom i progresivnom društvu svatko bi trebao imati siguran dom, biti tretiran s dostojanstvom i dobiti podršku koja mu je potrebna. S Homewardsom želim ovo učiniti stvarnošću i dati ljudima diljem Ujedinjenog Kraljevstva nadu u sljedećih pet godina da se beskućništvo može spriječiti zajedničkim radom', rekao je tada William.

Princ William Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia