sjećate li je se?

Prošlo je 20 godina od serije 'Villa Maria': Prisjetili smo se glumaca, likova i gostujućih uloga

09.10.2024 u 06:16

Bionic
Reading

'Villa Maria' bila je prva telenovela proizvedena u Hrvatskoj. Snimana je u Zagrebu i Opatiji, a prikazivati se počela 20. listopada 2004. godine. Tijekom godine dana emitiranja i 160 epizoda, oborila je sve rekorde gledanosti. Jedna od glavnih uloga pripala je debitantici Jeleni Veljači, tada još studentici Akademije dramskih umjetnosti

Prva epizoda serije 'Villa Maria' igrom slučaja prikazana je na RTV-u Pink u listopadu 2004., istog dana kad i na HTV-u, ali pola sata ranije, a prva snimljena scena za seriju bila je dolazak Nataše Jug (Nives Ivanković) u Zagreb avionom.

Bio je to prvi televizijski projekt u Hrvatskoj za koji je organizirana audicija za glumce. U središtu radnje nalazile su se obitelji koje povezuju, ali još više razdvajaju novac, ljubav, strast i izdaja, a glavni likovi bili su Dora, koju je glumila Jelena Veljača, i Luka, kojeg je utjelovio Damir Markovina.

U seriji su se pojavili i Ksenija Pajić (nakon ove snimila je brojne serije i postala 'kraljica sapunica'), Žarko Radić, Nives Ivanković, Mia Begović, Frano Lasić, Mislav Čavajda, Barbara Vicković, Jelena Perčin, Čedo Martinić, Maja Petrin, Nada Gačešić i druge zvijezde glumačke scene.

Izvor: Društvene mreže

Glumila je i Rozga

U seriji su gostovale i neke estradne zvijezde, poput Petra Graše i Jelene Rozge, koja je tumačila ulogu Mirne Polić. Pjevačica je kasnije izjavila da je u početku 'bila malo nervozna, ali kasnije je guštala'. Dolazila je ipak mrzovoljna jer je morala jako rano ustati zbog snimanja u 5 sati ujutro, a u to doba budila se poslije podneva.

Gosti iz Meksika

Grašo je glumio samog sebe, a s njim je Dora (Veljača) prevarila zaručnika Luku (Markovina). U pet epizoda su se pojavili i Omar Germenos i Gloria Peralta te su zbog uloga Ricarda i Juanite doputovali iz Latinske Amerike. Jednu od uloga, onu vrtlara obitelji Jurak, tumačio je tada riječki maneken, danas novinar 'In Magazina', Davor Garić.

Serija je bila toliki hit da je jedan časopis za Uskrs prodavao naljepnice s likovima iz 'Ville Marije' za uskrsna jaja.

  • +2
Serija 'Villa Maria' Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX