NOVE DRAME I AKCIJE

Rujan prepun noviteta: Evo u kojim filmovima i serijama ćemo uživati ovaj mjesec

06.09.2024 u 19:44

Bionic
Reading

Zanimljivi naslovi dolaze ovaj mjesec na streaming platforme! Na MAX-u, Netflixu, Disney+ i Pickboxu moć ćete pronaći zanimljive filmove i serije o kojima će se ovog mjeseca sigurno pričati. Najveću pozornost privukla je serija 'The Perfect Couple' u kojoj Nicole Kidman ima glavnu ulogu, a ljubitelji Elene Ferrante doć će na svoje s 4. sezonom serije 'Genijalna prijateljica'

Rujan donosi brojne zanimljive novitete na streaming platforme, a čak će i oni najizbirljiviji pronaći neki zanimljiv naslov za sebe! Od romantičnih priča do uzbudljivih trilera, novi filmovi i serije donose priče koje će nam ispričati neka dobro poznata imena Hollywooda kao što su Nicole Kidman, Bill Gates,

'Crveni izbori' — Pickbox NOW, 2. rujan

Međunarodna špijunska drama prati dansku tajnu agenticu Katrine Poulson i britansku špijunku Beatrice Ogilvie koje su uvučene u očajničku utrku s vremenom. Uhvaćene u mrežu laži, ubojstava i borbi za moć, ove dvije žene moraju pronaći način da prežive i zaustave smrtonosnu prijetnju.

Crveni izbori Izvor: Društvene mreže / Autor: Pickbox

'The Perfect Couple' — Netflix, 4. rujan

Serija koju se opisuje kao mješavinu drame, misterije i krimića na Netflix stiže već 4. rujna.

Serija prikazuje priču o djevojci Ameliji Sacks koja se sprema udati za jednu od najbogatijih obitelji na Nantucketu. Iako je njezina buduća svekrva puna neodobravanja, priprema vjenčanje godine. Pomno isplanirano raskošno vjenčanje ipak prekida truplo pronađeno na plaži, što tjera tajne na površinu, a sumnjivi su svi uzvanici vjenčanja.

U seriji glume Nicole Kidman, Eve Hewson, Dakota Fanning i brojni drugi.

The Perfect Couple | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Douglas Is Cancelled' — SkyShowtime, 6. rujan

Sredovječan i pomalo sijed voditelj vijesti, Douglas Bellowes (Hugh Bonneville), cijenjen je i iskusan voditelj u emisiji Live At Six i duhoviti pripovjedač zaljubljen u život koji je stvorio sa suprugom Sheilom (Alex Kingston). Iza kamere, Douglasu je potrebna neprekidna podrška njegove mlađe, tehnički potkovane suvoditeljice Madeline (Karen Gillan), dobre poznavateljice društvenih mreža.

Douglas, kojeg smatraju nacionalnim blagom koje ne može pogriješiti, vodi privilegiran život sve dok na obiteljskom vjenčanju ne izvali lošu šalu koju čuje jedan od gostiju i zaprijeti da će njegove komentare iznijeti na društvenim mrežama. Nastupa opća histerija i digitalna oluja tijekom koje se Douglasova navodna neopreznost secira i preuveličava, a svatko ima svoje mišljenje. U pokušaju da izbjegne polemiku Douglas se nađe u kaotičnoj situaciji koja izmiče kontroli. Može li računati na podršku agenta i kolega? Što će Douglas učiniti? Je li on žrtva cancel kulture? Madeline ima 2 milijuna pratitelja. Koja je njezina motivacija objavljivati u Douglasovu korist? Prijatelj ili neprijatelj? To je pitanje.

Douglas Is Cancelled Izvor: Društvene mreže / Autor: SkyShowtime

'Sjevernomorska veza' — Pickbox NOW, 6. rujan

Nova kriminalistička drama Viaplaya smještena je uza zapadnu obalu Irske, koja skriva mračnu tajnu. Mlada Ciara suočava se s dramatičnim posljedicama bratove odluke da transportira drogu morem, što dovodi do niza opasnih događaja koji prijete cijeloj obitelji.

Sjevernomorska veza Izvor: Društvene mreže / Autor: RTÉ

'Rebel Ridge' — Netflix, 6. rujan

Glavni lik Terry Richmond dolazi u grad Shelby Springs kako bi platio jamčevinu za svog rođaka i spasio ga od neposredne opasnosti. Ipak, na putu ga omete policija koja mu nepravedno oduzme životnu ušteđevinu, a on se onda odlučuje sukobiti sa šefom lokalne policije.

Terry pronalazi neočekivanog saveznika u sudskoj službenici Summer McBride i njih dvoje upadaju u zamku duboko ukorijenjene zavjere unutar udaljenog mjesta.

Rebel Ridge Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Mafioso: David Chase i Sopranosi' — MAX, 8. rujan

Redatelj Alex Gibney zadire duboko u psihu Davida Chasea, tvorca 'Obitelji Soprano', nudeći jedinstveni uvid u kultnu HBO-ovu seriju.

Chase raspravlja o izazovima mapiranja priče kroz 13 epizoda i balansiranja crne komedije s dramom tematike. U isto vrijeme, on i drugi scenaristi priznaju da se oslanjaju na osobna iskustva kako bi izgradili likove. Glumačka ekipa dijeli svoja sjećanja na pokojnog Jamesa Gandolfinija, njegovu velikodušnost i genijalnost te kako se mučio s time što je došao u središte pozornosti. Chase govori o trajnoj ljubavi prema liku Tonyja Soprana i cirkularnosti serije od prve epizode do kontroverznog finala.

Mafioso: David Chase i Sopranosi Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

'Genijalna prijateljica' — MAX, 10. rujan

Temeljena na bestselerima Elene Ferrante, 'Genijalna prijateljica' prati Elenu Greco i najvažniju prijateljicu u njezinu životu, Raffaellu 'Lilu' Cerullo. Nakon što su se upoznali kao djeca u Napulju 1950-ih, njihova priča traje više od 60 godina, istražujući misterij Lile – Elenine najbolje prijateljice i, na neki način, njenog najvećeg neprijatelja.

Četvrti dio sage, pod nazivom 'Priča o izgubljenoj djevojčici', bavi se odraslim životima Elene i Lile. Nalaze se upletene u previranja u Italiji kasnih 1980-ih, približavajući se kraju desetljeća političkog nasilja i društvenih nemira. Usred zahtjeva majčinstva i karijere, usred izdaja, prijetnji, nestanaka i prirodnih katastrofa, Elena i Lila ponovno žive u istom susjedstvu.

Genijalna prijateljica Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

'Uglies' — Netflix, 13. rujan

'Uglies' je akcijski SF film koji je režirao McG, a scenarij su napisali Jacob Forman, Vanessa Taylor i Whit Anderson. U filmu glavnu ulogu igra Joey King, a film prikazuje futuristički svijet koji nameće estetsku operaciju sa 16 godina.

Međutim, nakon nestanka prijateljice, glavna junakinja kreće u potragu kako bi je spasila, a tijekom putovanja kreće preispitivati svijet u kojem živi.

Uglies Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'In Vogue: The 90s' — Disney+, 13. rujan

Serija priča uzbudljivu priču o modnoj industriji 90-ih kroz oči urednika Voguea, Hamisha Bowlesa, Edwarda Enninfula, Tonne Goodman i Anne Wintour. Prepuna nekih od najutjecajnijih imena iz svijeta mode, filma i politike, ova je serija uzbudljivo putovanje kroz deset godina koje su zauvijek promijenile modu. Svaka epizoda u ovoj seriji od šest dijelova usredotočena je na ključni trenutak iz 90-ih, a 13. ćemo moći vidjeti prve tri epizode.

In Vogue: The 90s Izvor: Društvene mreže / Autor: Walt Disney Studios Canada

Pørni — Pickbox NOW, 13. rujan

Prva sezona dolazi 13. rujna te prati život žene koja se trudi činiti ispravne stvari za svoje voljene i sebe, unatoč brojnim izazovima. Porni ima dvije kćeri, neodgovornog bivšeg partnera, tinejdžerskog oca, te se brine o nećaku nakon sestrine tragične smrti. Ova drama istražuje što znači biti ispunjena osoba u svakodnevnim, ali izazovnim životnim okolnostima te je s razlogom jedna od najbolje ocijenjenih serija Viaplaya na IMDb-ju. Druga i treća sezona također će biti dostupne u rujnu: druga sezona stiže 20. rujna, a treća već 27. rujna

Pørni Izvor: Društvene mreže / Autor: World of Trailers

'Envious' — Netflix, 18. rujan

Nova argentinska serija prikazuje single ženu Vicky koja pati svaki put kad se njezini prijatelji vjenčaju prije nje.

Umorna, prije nego što je napunila 40 godina, postavlja ultimatum svom doživotnom dečku: ili će se vjenčati ili će ga ostaviti. Ali ništa ne ispadne kako je očekivala, a onda će pokušati ponovno izgraditi svoj život, tražeći novog muškarca koji će ispuniti njezin san o udaji, ne znajući da će na tom putu, više od pronalaska muškarca, pronaći sebe.

Envious Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Tulsa King' — SkyShowtime, 18. rujan

U seriji Tulsa King njujorški mafijaški kapo „general” Dwight Manfredi (Sylvester Stallone) nakon 25 godina izlazi iz zatvora i na zahtjev šefa mora započeti posao u Tulsi u Oklahomi. Dwight ubrzo shvaća da mu njegova mafijaška obitelj više nije nimalo sklona pa polako počinje okupljati vlastitu ekipu raznolikih likova koji će mu pomoći stvoriti novo zločinačko carstvo u gradu koji mu je potpuno nepoznat. Zvijezde iz nekoliko epizoda prve sezone, Annabella Sciorra i Tatiana Zappardino, ušle su u stalnu postavu u drugoj sezoni uz nevjerojatnu glumačku ekipu koju čine Andrea Savage, Martin Starr, Max Casella, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza, Jay Will, Garrett Hedlund i Dana Delany.

Tulsa King, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo

'I Am Georgina' — Netflix, 18. rujan

Treća sezona reality serije otkrit će sve aspekte života djevojke Christiana Ronalda, od onog najjavnijeg i najpoznatijeg do onog najosobnijeg. Gledatelji će proživjeti njezin svakodnevni život: majčinstvo, vezu, putovanja, zabave...

Iako serija ima niske ocjene kritičara, brojni gledatelji prate seriju kako bi dobili uvid u luksuzan način života.

I Am Georgina Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix Espana

'What's Next? The Future with Bill Gates' — Netflix, 18. rujan

U dokumentarnoj seriji s Billom Gatesom, tehnološkim vizionarom i filantropom za globalno zdravlje i klimu, poziva se gledatelje da mu se pridruže na putovanju učenja kako bi istražili goruće probleme s kojima se današnji svijet suočava. Kroz pet epizoda Gates se bavi obećanjima i rizicima umjetne inteligencije, razmjerima klimatske krize i potencijalom najsuvremenijih tehnologija za njezino rješavanje, nepravdom nejednakosti dohotka i mogućnostima za rješavanje siromaštva. Osim toga, Gates objašnjava i kako znanost i inovacija vode do lijekova za smrtonosne bolesti.

Serija sadrži komentare nekih od najpoznatijih svjetskih znanstvenika, političara, mislilaca, novinara, medicinskih stručnjaka, umjetnika i drugih, a izvršni producent je oskarovac Morgan Neville.

What's Next? The Future with Bill Gates Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'His Three Daughters' — Netflix, 20. rujan

Film portretira napetu i dirljivu dinamiku triju sestara koje se vraćaju u New York ocu. Naime, sestre nisu u bliskim odnosima, a briga za bolesnog oca natjerat će ih da nauče živjeti jedna s drugom.

Damski film izašao je 2023, a napisao ga je i režirao Azazel Jacobs. U filmu glume Carrie Coon, Natasha Lyonne i Elizabeth Olsen.

His Three Daughters Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Pingvin' — MAX, 20. rujan

Novo poglavlje epske sage o Batmanu Matta Reevesa, ova uzbudljiva kriminalistička drama prati nastojanje Oswalda 'Oza' Cobba (Colin Farrell, nominiran za Oscar) da kontrolira Gotham City. Dok je grad u opasnosti nakon urušavanja morskog nasipa, Oz nastoji popuniti poziciju moći koju je ostavila smrt Carminea Falconea i napokon dati svojoj majci Francis (Deirdre O’Connell) život koji je oduvijek obećavao.

Ali prvo se Oz mora suočiti s novim i starim neprijateljima – uključujući Carmineovu djecu, Sofiju Falcone (Cristin Milioti) i Alberta Falconea (Michael Zegen), obitelj Maroni, koju vodi njihov zatvoreni patrijarh, Salvatore Maroni (Clancy Brown), i Ozovu vlastitu demoralizirajuću reputaciju 'Pingvina'.

Pingvin Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

'Istjerivači duhova: Ledena prijetnja' — MAX, 20. rujan

Obitelj Spengler vraća se onamo gdje je sve započelo - u poznatu njujoršku vatrogasnu postaju - da bi se udružila s originalnim Istjerivačima duhova koji su razvili tajni istraživački laboratorij i podignuli istjerivanje duhova na novu razinu. Ali kad se otkrićem drevnog artefakta oslobodi vojska duhova koji siju smrt nad gradom, Istjerivači, novi i stari, moraju se udružiti kako bi zaštitili svoj dom i spasili svijet od drugog Ledenog doba.

Istjerivači duhova: Ledena prijetnja Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony Pictures Entertainment

'Prijatelji poput nje' — Pickbox NOW, 26. rujan

Psihološka drama istražuje toksičnost prijateljstva nakon što se dogovor o surogatstvu između dviju najboljih prijateljica pretvori u noćnu moru. Smještena u potresom pogođeni grad Kaikouru, ova priča otkriva mračne tajne i napete odnose koji izlaze na vidjelo kad se suradnja iz snova pretvori u katastrofu.

'Everything Calls for Salvation' — Netflix, 26. rujan

Mnogo toga se promijenilo od prve sezone: Daniele i Nina postali su roditelji malene Marije, ali su se nedugo nakon njezina rođenja rastali. Nova sezona prikazuje njihovu borbu za skrbništvo nad djevojčicom uz podršku svojih vrlo različitih obitelji.

Talijanska serija opisuje se kao autobiografsko djelo Daniela Mencarellija.

Everything Calls for Salvation Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Nobody Wants This' — Netflix, 26. rujan

Romantična humoristična serija prikazuje ljubavni odnos otvorene Joanne koja se izjašnjava kao agnostik i nekonvencionalnog rabina Noaha. U seriji glume Kristen Bell, Adam Brody, Justine Lupe i Timothy Simons, a iz Netflixa postavljaju pitanje: 'Voditeljica podcasta o seksu i novopečeni rabin se zaljubljuju, ali može li njihova veza preživjeti njihove divlje različite živote i uplitanje obitelji?'

Nobody Wants This Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Slučajni predsjednik' — MAX, 26. rujan

Od tima koji stoji iza dokumentaraca 'Ghislaine: Partnerica u zločinu' i 'Pussy Riot: Punk molitva' dolazi ovaj dugometražni dokumentarac. On prati nevjerojatnu priču žene koja se nije dala pokolebati prijetnjama smrću svog moćnog političkog rivala te je postala simbol nade za promjene u svojoj državi...

S dosad neviđenim pristupom bjeloruskoj liderici opozicije i u kontekstu političkih previranja, ovaj dokumentarac prati Svetlanu Tihanovsku i njezin nevjerojatni put od učiteljice u osnovnoj školi do de facto vođe države. Ovo je dokumentarac o borbi za pravdu usprkos državnom teroru i o nadi nacije za stvaranjem nove demokratske države iz ruševina sovjetske prošlosti na margini Europe.

'Rez Ball' — Netflix, 27. rujan

U srcu Novog Meksika, srednjoškolski košarkaški tim s bogatim indijanskim naslijeđem suočava se s najvećim izazovom dosad. Nakon što su izgubili svoju zvijezdu, ostatak momčadi mora biti jači nego ikada kako bi ostvario svoj san o osvajanju državnog prvenstva.

Ovo je više od samog sporta, to je putovanje otpornosti i jedinstva, istinita priča o borbi koja je duboko ukorijenjena u indijanskoj kulturi.

Rez Ball Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Tajne' — Pickbox NOW, 30. rujan

Danska drama prati živote Eve i Madsa dok se bore da se oslobode starih obrazaca ponašanja i izgrade bolje živote. Dok droge preuzimaju sve veći dio Madsova života, svijet njegove sestre Eve počinje se raspadati. Eva se mora suočiti s pitanjem koliko je daleko spremna ići kako bi spasila svog brata. Ili će ga napustiti?

'The Holdovers' — SkyShowtime, 30. rujan

Moćna priča o nevjerojatnom prijateljstvu između buntovnog učenika, notorno nepopularnog profesora i glavne školske kuharice kad jedini ostanu u krugu škole tijekom božićnih blagdana i međusobno si pomažu razumjeti da ne moraju robovati svojoj prošlosti. U ovom dirljivom filmu glavne uloge igraju dobitnik Zlatnog globusa® Paul Giamatti, dobitnica Oscara® Da’Vine Joy Randolph i debitant Dominic Sessa.

The Holdovers Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo