velik korak

Sjajne vijesti za Georgea Clooneyja: O ovome je do sada mogao samo sanjati

16.05.2024 u 07:47

Bionic
Reading

Godine 2005. George Clooney režirao je i napisao scenarij za film 'Laku noć i sretno', a film je tada bio nominiran u šest kategorija za prestižnu filmsku nagradu Oscar te u četiri kategorije za filmsku nagradu Zlatni globus. Film se sada adaptira i za kazališnu predstavu, a Clooney ovo smatra velikim korakom

Popularni glumac George Clooney nedavno je proslavio 63. rođendan, a dok većina s tim godinama polako odlazi u mirovinu, Clooney samo proširuje obujam svojih glumačkih projekata. Kako prenosi Hello!, holivudski glumac stiže i na Broadway, kultno mjesto koje će za velikana ipak biti veliki izazov.

Njujorški Broadway magično je mjesto o kojem sanjaju svi ljubitelji kazališta, ali i glumci koji ovu Aveniju kazališta smatraju znakom prestiža.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Raditi na Broadwayju jedna je od neostvarenih želja Clooneyja, a ubrzo će ovaj san postati stvarnost!

Clooneyjev film 'Laku noć i sretno' iz 2005. nagrađen je s čak šest nominacija za Oscar, a sada je prilagođen za kazališne daske te će Clooneyjev scenarij debitirati na Broadwayju, što je zapravo prvi put da će se potpis Georgea Clooneyja naći na Broadwayju.

'Počašćen sam što se, nakon svih ovih godina, vraćam na pozornicu, a posebno na Broadway, umjetničku formu i mjesto kojem svaki glumac teži', rekao je glumac.

NE MIRUJE

George Clooney snimljen usred šume u rastresenom stanju

Pogledaj galeriju

Clooneyjev scenarij zapravo sadrži i vrlo osobnu poveznicu s glumcem jer govori o televizijskom veteranu Edwardu R. Murrowu. Mnogi ne znaju, ali i Clooney je studirao televizijsko novinarstvo dok je pohađao Sveučilište Northern Kentucky, ali i njegov je otac Nick Clooney bio dugogodišnji televizijski voditelj.

Glavnu ulogu u filmu tumačio je Jeff Daniels, a pitanje je tko će ga naslijediti u kazališnoj adaptaciji.