U LISINSKOM

Sjećate li ga se? Prije 34 godine pobijedio je na tadašnjoj Euroviziji u Zagrebu

11.05.2024 u 14:12

Bionic
Reading

Zagrebačka Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog na poseban je način dala podršku našem Baby Lasagni u pohodu na večerašnju pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu koju svi priželjkuju

Na svojem su se Facebook profilu prisjetili da je prije 34 godine u Lisinskom održana tadašnja Eurovizija.

'Prije 34 godine, Zagreb je zasjao na glazbenoj karti svijeta kao domaćin tadašnje Eurovizije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog! Helga Vlahović i Oliver Mlakar su bili sjajni voditelji, a pobjedničku pjesmu 'Insieme: 1992' izveo je nezaboravni talijanski glazbenik Toto Cutugno. Dok se prisjećamo te posebne večeri, naša srca prate novu glazbenu avanturu. Večeras, s ponosom podržavamo Baby Lasagnu na Eurosongu!', poručili su iz Lisinskog našem Marku Purišiću.

Izvor: Društvene mreže / Autor: firdus kochbekyan

Podsjetimo, proslavljeni glazbenik Toto Cutugno poznat po velikom hitu 'Insieme' preminuo je u 82-oj godini u kolovozu prošle godine. Cutugno je Sanremo osvojio 1980. s pjesmom Solo noi, a drugo mjesto je zauzeo čak šest puta.

Inače, uoči večerašnjeg nastupa, Baby Lasagna je za HRT izjavio jedva čeka izaći na pozornicu u švedskom Malmöu.

'Ponekad mi se čini kao da sve ovo samo sanjam, da ću se probuditi i shvatiti da je to sve bio samo san i da sam ja Marko kojem se ovo što se sada događa zbilo samo u snu. Ali, lijepom snu. Sve ovo što mi se zbivalo od Dore do danas, na dan kada nastupam u finalu Eurosonga za mene je novo, dragocjeno iskustvo koje ću pamtiti, siguran sam, cijeli život. Što se nastupa tiče, ne samo da sam spreman, nego jedva čekam ponovo izaći na pozornicu Malmö Arene i zapjevati 'Rim Tim Tagi Dim', rekao je Marko Purišić kojega cijela Europa sada zna pod njegovim umjetničkim imenom Baby Lasagna za HRT.

Što se tiče njegovog večerašnjeg nastupa, Baby Lasagna nastupa sad kao 22. po redu, nakon što je nizozemski glazbenik Joost Klein diskvalificiran.