Rock djedica

Sjećate li se jedne od velikih zvijezda osamdesetih: Ovako danas izgleda Billy Idol

22.10.2024 u 06:08

Bionic
Reading

Pri spomenu njegova imena starije generacije će se sjetiti pjesama poput 'White Wedding', 'Rebel yell', 'Mony mony' i drugih njegovih nezaboravnih hitova. Billy Idol je bio i ostao jedna od rock ikona osamdesetih. Rock djedica i dalje stvara nove stvari ostajući vjeran svome stilu i izričaju

Billy Idol ovih dana je snimljen ispred Giorgio Baldi restoranu u Santa Monici. U Ameriku, točnije u New York se preselio razočaran britanskom glazbenom industrijom, 1981. godine. Uz pomoć bivšeg menadžera grupe Kiss, Billa Aucoina počeo je stvarati samostalnu karijeru.

William Michael Albert Broad rođen je 1955. godine u Stanmoreu u Engleskoj. Otac mu je radio kao prodavač te su kratko živjeli u Americi na Long Islandu gdje mu se rodila mlađa sestra Jane. Nakon što se vratio u domovinu i završio srednju školu, 1975., upisao je engleski jezik na Sveučilištu Sussex.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Karijeru je počeo 1976. u punk sastavu Siouxsie and the Banshees, a potom kao gitarist u grupi Chelsea. Nakon toga je s Tony Jamesom napustio bend i osnovao Generation X u kojem je pjevao. Imali su šest britanskih hitova i do 1981., do kad su djelovali, objavili su tri albuma.

Gostovanje u Hrvatskoj

Zbog snimanja albuma prvijenca (1982.) udružio se s legendarnim gitaristom Steveom Stevensonom s kojim surađuje do današnjih dana. s njim je među ostalim svirao i na zagrebačkoj Šalati.

Legendarni glazbenik i dalje fura istu izblajhanu, punk frizuru, no danas mu je imidž ponešto drukčiji od uskih traperica, vječno otkopčane košulje (i golog torza). Redovito (što se može vidjeti po Instagram profilu na kojem je poprilično aktivan) nastupa i druži se sa svojom obitelji glazbenim kolegama.

Billy Idol Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia