RAZVOD DESETLJEĆA

Šokantna saznanja isplivala na površinu: Evo što je zapravo presudilo braku Billa i Melinde Gates

10.05.2021 u 10:18

Bionic
Reading

Melinda Gates, sudeći prema najnovijim saznanjima koje je objavio The Wall Street Journal, nije mogla prijeći preko druženja svog supruga Billa Gatesa s ozloglašenim Jeffreyjem Epsteinom te je upravo to bila kap koja je prelila čašu zbog čega se i odlučila razvesti

O razvodu deseteljeća, o kojem se ne prestaje pričati od prošloga tjedna, a zbog čega bi Melinda Gates mogla postati druga najbogatija žena nakon izlaska iz braka, stalno izlaze novi detalji.

Kako piše The Wall Street Journal, Melinda (56) još se prije dvije godine konzultirala s odvjetnicima prije negoli je i službeno zatražila razvod.

Tada im je rekla kako je brak između nje i Billa nepovratno uništen, a tako stoji i u dokumentima u koje je The Wall Street Journal imao uvid.

Jedan od razloga za zabrinutost gospođe Gates bili su poslovi njezinog supruga s optuženim seksualnim prijestupnikom i pedofilom Jeffreyem Epsteinom koji je umro u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje.

  • +5
Bill i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: SCOTT OLSON / AFP / Profimedia

Kako je otkrila jedna bivša zaposlenica njihove dobrotvorne organizacije, druženje dvojice muškaraca započelo je još 2013. godine,

Iz dokumenata se jasno može vidjeti i da se Melinda puno puta čula s odvjetnicima u listopadu 2019. godine, kada je New York Times izvijestio da se Bill Gates u više navrata sastao s Epsteinom. Tada se pisalo i da je Gates jednom do dugo u noć boravio u Epsteinovoj kući na Manhattanu.

Bridgitt Arnold, glasnogovornica Billa Gatesa, 2019. je doista potvrdila da se suosnivač Microsofta s Epsteinom više puta našao kako bi razgovarali o filantropiji.

  • +12
Kuća Melinde i Billa Gatesa Izvor: Profimedia / Autor: IMP Features / IMP Features / Profimedia

'Bill Gates žali što se ikad susreo s njim i vidi da je to bila pogrešna odluka', rekla je tada Gatesova glasnogovornica.

Inače, u dokumentima za razvod od 3. svibnja piše kako su supružnici, koji su bili u braku 27 godina, pristali na ugovor o podjeli imovine koje je Forbes procijenio na 130 milijardi dolara budući da nisu nikad potpisali predbračni ugovor.

Gates je četvrti najbogatiji čovjek na svijetu, a on i Melinda roditelji su troje djece, sina Roryja i dvije kćeri, Jennifer i Phoebe.

Supružnici su čekali dok njihovo najmlađe dijete, Phoebe, u rujnu ne napuni 18 godina kako bi službeno objavili razvod, pišu mediji.

Kako je ranije objavljeno njihovo troje djece naslijedit će svaki po 10 milijuna dolara, a ostatak ogromnog bogatstva ide u dobrotvorne svrhe.