NIJE SAMO AFAZIJA

Stigla je potvrda koju nitko ne želi čuti - stanje Brucea Willisa dodatno se pogoršalo

16.02.2023 u 20:35

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana obitelj Brucea Willisa objavila je kako je zbog zdravstvenih problema holivudski glumac prisiljen otići u mirovinu. Otkrili su tada i da mu je dijagnosticirana afazija, no tu nije stalo. Njegova bivša supruga Demi Moore potvrdila je da je Willis dobio novu dijagnozu, koja nije nimalo obećavajuća

Baš kao što su to napravili u ožujku 2022., službenom objavom na društvenim mrežama, isto su ponovili i sada, godinu dana kasnije, kada je Bruceu Willisu postavljena još jedna dijagnoza.

U službenom priopćenju njegove obitelji, koju je pak na svom Instagramu objavila njegova bivša supruga Demi Moore, potvrđeno je tada da legendarni Bruce Willis odlazi u glumačku mirovinu i to ne svojevoljno.

Holivudskoj legendi dijagnosticirana je afazija (stečeni gubitak ili poremećaj govora, govornog izražavanja ili razumijevanja i uzrokovana je oštećenjem mozga, odnosno centrom za govor), zbog koje više nije bio u stanju snimati.

No, da nesreća nikada ne dolazi sama, potvrdilo se danas, kada je Demi Moore ponovno iskoristila svoj Instagram profil da svim vjernim obožavateljima zahvali na dosadašnjoj nesebičnoj podršci, ali i da im otkrije novosti o njegovom zdravstvenom stanju.

'Naša obitelj prvo želi izraziti najdublju zahvalnost za nevjerojatnu ljubav i podršku prekrasnih ljudi i riječi koje smo primili otkako smo s vama podijelili Bruceovu prvotnu dijagnozu. U duhu toga željeli smo s vama podijeliti i novosti o našem voljenom suprugu, ocu i prijatelju, jer sada puno bolje shvaćamo ono što on proživljava.

  • +8
Demi Moore i Bruce Willis Izvor: Profimedia / Autor: Omar TORRES / AFP / Profimedia

Otkako smo objavili u proljeće 2022. da je Bruceu dijagnosticirana afazija, njegovo je stanje napredovala i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD). Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Bruce suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu', stoji pored fotografije na kojoj je Bruce Willis nasmijan na plaži.

Inače, kako stoji na stranici msd-priručnici, frontotemporalna demencija se odnosi na sporadičan nasljedni poremećaj koji zahvaća frontalne i temporalne režnjeve, uključujući Pickovu bolest (oblik FTD, koji može biti patološki obilježen jakom atrofijom, gubitkom neurona, gliozom i prisutnosti abnormalnih neurona u kojima se nalaze inkluzije).