ne i georgea

Strogi režim princa Williama mogao bi ugroziti princa Louisa i princezu Charlotte

23.07.2024 u 10:23

Bionic
Reading

Baš kao što Charles čeka da njegov brat Andrew napusti svoju kraljevsku rezidenciju, s istom sudbinom mogli bi biti suočeni princ Louis i princeza Charlotte. Iako su djeca još uistinu premala da bi se znalo kojim će putem krenuti, princ William mogao bi 'srezati' krug istaknutih članova obitelji i natjerati ih na život dalje od kraljevskih palača

Princ William poznat je po svojoj želji da modernizira monarhiju. Iako je kralj Charles III. krenuo provoditi ideje modernizacije, što uključuje i smanjivanje broja ljudi koji uživaju poseban kraljevski status, ideje princa Williama nešto su strože.

I baš kao što je princ Harry jednom prilikom najavio, princ Louis uistinu bi se mogao osjetiti kao 'višak'. S obzirom da najstarijeg Williamovog sina čeka prijestolje, a tako i život u kraljevskim palačama, njegov mlađi brat i njegova mlađa sestra morat će čitav život živjeti u njegovoj sjeni.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Kako prenose strani mediji, princ William mogao bi donijeti odluku o otvaranju svojih 30 kraljevskih posjeda za javnost. Otvaranjem posjeda za javnost kraljevska bi obitelj dobila novi izvor sredstava, no članovi koji nisu prijestolonasljednici time bi izgubili krov nad glavom.

Nekoliko kraljevskih rezidencija, uključujući palaču Kensington, dvorac Windsor i dio Buckinghamske palače, obitelj je već otvorila za javnost, a broj javnih palača s vremenom bi trebao samo rasti.

'S jedne strane, ove su palače izvrsni domovi koji se čuvaju za buduće generacije. S druge strane, ostvaruju velik prihod za kraljevsku kolekciju i izvrsne su za posjetiti', izjavila je jedna stručnjakinja napomenuvši da je kralj Charles III. već započeo s iseljavanjem članova obitelji s nekih lokacija.

miljenik KRALJEVSKE OBITELJI

Nestašni princ Louis opet je bio zvijezda parade; svojim grimasama ukrao svu pažnju

Pogledaj galeriju

S obzirom na Williamova razmišljanja, moguće je da će jednog dana on za javnost otvoriti još više palača te još više smanjiti kraljevski najuži krug.

'Možda ćemo u budućnosti vidjeti princezu Charlotte i princa Louisa kako zajedno dobivaju stan u Shoreditchu', rekla je stručnjakinja napomenuvši kako će princ George sigurno živjeti u nekoj od ekskluzivnijih palača jer ga ipak čega prijestolje monarhije.

trooping the colour, 2024.

S osmijehom na licu: Kate Middleton prvi put u javnosti nakon šest mjeseci

Pogledaj galeriju