crni humor

Svi su ludi za serijom 'Kaos': Već danima je najgledaniji naslov na Netflixu

13.09.2024 u 15:07

Bionic
Reading

Kako bi izgledali grčki mitovi da su stvarani danas? Upravo je na to pitanje pokušao odgovoriti kreator serije 'Kaos' koji je pokazao Zeusa, Heru i ostale grčke bogove kao likove koji djeluju u suvremenom svijetu koji nas okružuje

Ukoliko ste u potrazi za novom serijom koja će vas nasmijati i zabaviti, onda smo pronašli nešto za vas! Netflixovom top ljestvicom sada dominira serija koja donosi sve što znamo o grčkoj mitologiji i okreće je naglavačke sa suvremenim obratom. Bog Zeus, kao što je i očekivano, nalazi se u središtu zbivanja kojim dominira crni humor.

Kreator serije Charlie Covell u mladosti je bio ljubitelj grčke mitologije, a ideja o seriji nastala je kada se zapitao kako bi izgledao Zeus u krizi srednjih godina.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

'Moj lik je kompliciran i karizmatičan, da ne kažem okrutan. Pisanje Charlieja Covella iskočilo je sa stranice i pogodilo moj želudac poput munje kao nešto spektakularno pametno, iznenađujuće, neočekivano, duboko i duboko dirljivo', rekao je Jeff Goldblum, glumac koji u seriji glumi Zeusa koji je prikazan kao moderno svemoćno biće koje je odlučno zadržati svoj status na sve moguće načine i vjeruje da ljudi nisu bitni.

Dok Zeus pokušava učvrstiti svoj režim, stvara opasne neprijatelje i ignorira dobronamjerne savjete, poduzimajući radnje koje prijete opstanku samog čovječanstva.

Zeusov lik prikazan je kao pun nepovjerenja, a dok se on bori sa svojim strahom od propadanja, ostatak njegove obitelji spletkari i pada na svoj način. Zeusovu lukavu ženu Heru glumi Janet McTeer, a butovnog sina Dioniza Nabhaan Rizwan. Također, u seriji se pojavljuju i David Thewlis kao Had i Cliff Curtis kao Posejdon.

KAOS | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Što više budete gledali seriju, nadamo se da ćete se više bojati. Zato što shvaćate njegovu moć i što može učiniti, a to je jednostavno fantastično', rekla je McTeer dodavši kako će bogovi u ovoj seriji učiniti baš sve za vlastito zadovoljstvo ne mareći za to što to može učiniti ljudima ili Zemlji.

Koliko je serija dobra, pokazuje činjenica da je već danima na vrhu top ljestvice, ali i kritike koje je zaradila.

'Osam epizoda prepuno je akcije, šala (koliko god događaji potamnili kako idemo dalje) i dražesnih nota. Ogromna grupa likova raspoređena je bez ijednog koji se osjeća nerazvijenim ili nepotrebnim, a Covell ih koristi da ispituje što znači biti čovjek, imati moć, biti očajan, imati slobodnu volju ili ne', rekli su iz The Guardiana.

Serija 'Kaos' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia