NOVI HIT

Svi su zaluđeni novom serijom na Netflixu: Priča koju nitko nije želio postala je rom-com godine

27.09.2024 u 12:13

Bionic
Reading

Kada je Erin Foster, glavna i odgovorna za novi Netflixov hit 'Nobody Wants This', razmišljala o svom novom televizijskom projektu, inspiraciju je pronašla u svom životu. No, kako bi cijelu priču malo začinila, u istu je dodala jednog rabina... i nije pogriješila

Čak i kada su vas u osnovnoj školi tražili da napišete zadaćnicu, koliko god kreativnosti u sebi imali ili nemali, najlakši je način da istu dobro napišete da se inspirirate i pišete o onome što najbolje znate. Za Erin Foster to je moglo značiti samo jedno - da zagrebe ispod površine svog života i ogoli se pred gledateljima.

Novi Netflixov hit 'Nobody Wants This' zapravo je priča o njezinom vlastitom vjerskom obraćenju, kojem se sama podvrgnula prije nekoliko godina kada se zaljubila u svog današnjeg supruga - Židova.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

'U mom razredu je bilo oko 23 ljudi i samo se njih troje preobratilo na drugu vjeru zbog braka, što vam zapravo govori kako se u toj prostoriji odvijalo 20 vrlo zanimljivih priča. Nikada nisam čula da je nekog inspiriralo to područje do te mjere da ga istraži, pa sam pomislila da bi to bilo cool', ispričala je Erin Foster.

Adam Brody i Kristen Bell u 'Nobody Wants This' Izvor: Profimedia / Autor: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Prvotna ideja

Prva ideja bila je da Foster svoje iskustvo preobraćenja na židovsku vjeru pretvori u dokumentarac, no budući da je ona već bila na pola puta kroz cijeli proces, odlučili su da to ipak bude show pod nazivom 'Shiksas'. Prvotna je ideja uključivala i plan da Foster i glumi u njemu, no tijekom rada na razvijanju priče pojavili su se, kao i obično, neočekivani problemi.

Nobody Wants This | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Istina je da u svemu nije bilo dovoljno sukoba. Staviti u priču tipa koji je Židov u Los Angelesu i koji u 2024. upoznaje djevojku? Pa koliko takvih priča možete ispričati da budu zanimljve? A onda je jedan od naših producenata rekao: 'Slušaj me, a što ako je on rabin?' Isprva mi to nije imalo smisla, no pustila sam da mi se sve slegne i tada sam shvatila da je to jako dobra ideja', nastavila je Foster koja je potom krenula na okupljanje glumačke ekipe. Netflix je želio Kristen Bell i Adama Brodyja, a onda su stigli Timothy Simons i Justine Lupe, koje se sjećamo iz 'Nasljeđa'.

Sama Foster dobro je znala da je za uspjeh ključno odabrati tko će glumiti sanjivog rabina Nou. 'Ne postoji židovski glumac koji nije bio bio na audiciji. U svim tim tipovima bilo je takve vrste cinizma koju ovaj lik jednostavno nije mogao imati. Trebao je imati istinsku toplinu koju bi širio, mekoću i slatkoću. Adam ima sve to. Lik je inspiriran mojim suprugom, a moj suprug je netko tko te ne može natjerati da se osjećaš loše.'