objasnila nam je sve

Tea Blažević objavila kako kupuje badić; svi se pitaju prognozira li nam možda nešto time

26.08.2021 u 15:11

Bionic
Reading

Zadnjih dana najavljuje se promjenjivo i nestabilno vrijeme, kratkotrajne magle, spuštanje temperatura, bura, a diplomirana geofizičarka i omiljena meteorologinja svojom najnovijom objavom zaintrigirala je mnoge. Ona sad bira kupaći kostim. Znači li to da će biti još vrućeg vremena kao proteklih tjedana ili se ona sprema na zasluženi odmor, saznali smo od nje same

'Tko još traži kupaći u ovo vrime?', upitala je Tea Blažević svoje pratitelje s fotografijom na kojoj u svijetlom mantilu u pomalo jesenskom izdanju pozira u trgovini gdje bira badić.

Radni dan joj zna trajati i više od uobičajenih osam sati no diplomiranoj geofizičarki to ne predstavlja ni najmanji problem jer je istinska zaljubljenica u meteorologiju. No došlo je vrijeme i za njezin predah od obaveza. 'Uvijek samo Dalmacija ali ovaj put idem na Mali Lošinj. Prvi put! I da, bit će još vrućih dana', rekla je kratko za tportal zgodna Splićanka.

'Već godinu dana radim na ovom projektu u suradnji s norveškim kolegama, i htjela sam napraviti nešto posve drukčije, kako bih još više popularizirala meteorologiju u Hrvatskoj. Novi sustav koristi podatke dva vodeća prognostička modela, prikazi su vrlo stručni, tako da ćemo na istoj karti moći komparirati aktualne podatke, prognostičke i na primjer, satelitsku snimku ili radarsku. Koristit ćemo jako puno videa s terena u vremenskim izvještajima, a priključit će mi se i neka nova lica u prezentaciji vremena', najavila je početkom lipnja za Slobodnu Dalmaciju.

  • +4
Tea Blažević Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX