sve sami bogataši

Totalno je 'ispod radara': Ovo je najbogatiji princ u Europi

31.08.2024 u 07:28

Bionic
Reading

Kraljevske obitelji u Europi stoljećima su akumulirale bogatstvo kroz posjede, političke saveze i nasljedstva, što im omogućava luksuzan život i održavanje raskošnih rezidencija. Iako su mnoge od ovih obitelji danas izgubile političku moć, njihovo bogatstvo i dalje im omogućava značajan utjecaj u društvenim i kulturnim krugovima

O muškim članovima kraljevske obitelji često razmišljamo kao o savršenim prinčevima na bijelim konjima čiji su domovi prekrasni dvorci, no život suvremenih prinčeva daleko je od bajke. Europske prinčeve često pratimo dok izvršavaju svoje kraljevske dužnosti predstavljajući kraljevske obitelji te potpomažući udruge u čije vrijednosti vjeruju.

I dok se 'kasica prasica' kraljevske obitelji čini kao rupa bez dna, ustvari i nije baš tako...

I dok se bogatstvo princa Williama procjenjuje na otprilike 120 milijuna dolara, jedan je anonymous kraljevske obitelji znatno bogatiji od britanskog princa, ali i od princa Alberta čije se bogatstvo procjenjuje na otprilike milijardu dolara.

Princ Joseph Wenzel od Lihtenštajna bit će najbogatiji kraljevski član Europe

29-princ iz Lihtenštajna najbogatiji je princ Europe, a jednog će dana Joseph vladati Kneževinom Lihtenštajn.

Kako prenose strani mediji, u studenom je princ 'bio težak' čak 8,6 milijardi eura, a njegovo bogatstvo potječe još od mudrih ulaganja njegove obitelji. Kraljevska obitelj iz Lihtenštajna već desetljećima ulaže u dionice, a vlasnici su i jedne od najvećih zakladi za privatno bankarstvo.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Princ trenutno uživa titulu grofa od Rietberga te je najstariji sin lihtenštajnskog kneza Aloisa i njegove supruge Sophie, ali i najstariji unuk Hansa Adama II. koji obnaša funkciju kneza još od 1989. godine.

Iako su najbogatija europska kraljevska obitelj, ne pojavljuju se često u medijima. Može ih se vidjeti tek za državne praznike države koja ima jedan od najviših prosječnih dohodaka po glavi stanovnika na svijetu.

blistav look

Svi su gledali u princezu Charlene: Ovaj top pokazao se kao pun pogodak

Pogledaj galeriju