GENA ROWLANDS

Tužna priče slavne glumice: U 'Bilježnici' je glumila ženu s Alzheimerom, a onda i sama oboljela

26.06.2024 u 12:30

Bionic
Reading

Zvijezda kultnog filma 'The Notebook', domaćoj javnost poznat kao 'Bilježnica', posljednjih pet godina živi s Alzheimerovom bolešću, u emotivnom intervjuu potvrdio je njezin sin, redatelj i glumac Nick Cassavetes

Iza Gene Rowlands je sjajna karijera na filmu, televiziji i u kazalištu duga gotovo sedam desetljeća, a u filmu 'The Notebook' 2004. temeljenom na bestseleru Nicholasa Sparksa, upravo je glumila ženu koja se borila s Alzheimerom.

'Nagovorio sam svoju mamu da glumi stariju Allie i proveli smo puno vremena razgovarajući o Alzheimeru, htjeli smo biti autentični s tim, a sada ona boluje od Alzheimera', ispričao je za Entertainment Weekly njezin sin Nick Cassavetes koji je redatelj filma 'The Notebook'.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

I glumičina majka se borila s istom bolešću, a o tome je glumica pričala 2004. godine. 'Bilo je posebno teško jer glumim lik koji ima Alzheimerovu bolest. Prošla sam kroz to s majkom i da Nick nije režirao film, mislim da ne bih glumila. Jednostavno je preteško. Bio je to težak, ali prekrasan film', rekla je tada.

  • +3
Gena Rowlands Izvor: EPA / Autor: Luc Skeudener

Rowlands, koja se povukla iz glume među ostalim je zaradila dvije nominacije za Oscara za svoju uspješnu ulogu u drami 'Woman Under the Influence' iz 1974. i 'Gloria' iz 1980. godine.

Bila je u braku s filmašem i glumcem Johnom Cassavetesom od 1954. do njegove smrti 1989. Osim Nicka, imaju još dvoje djece: redateljicu i glumicu Zoe Cassavetes te redateljicu i glumicu Alexandru 'Xan' Cassavetes. Rowlands se 2012. udala za umirovljenog biznismena Roberta Forresta.

Izvor: Društvene mreže
sve osim nogometa

Učitavanje...