tužna vijest

U 86. godini preminula zvijezda Tarzana: 'Svijet je izgubio jednog od najvećih'

24.10.2024 u 08:42

Bionic
Reading

Ron Ely, najpoznatiji po ulozi Tarzana u istoimenoj televizijskoj seriji iz 1960-ih, preminuo je u svom domu u Los Alamosu u Santa Barbari u Kaliforniji, potvrdila je njegova kći Kirsten Casale Ely preko društvenih mreža

'Svijet je izgubio jednog od najvećih ljudi koje je ikada upoznao, a ja sam izgubila oca', napisala je Kirsten Casale Ely u objavi na Instagramu. Iza glumca je ostala i kći Kaitland Ely Sweet.

'Tarzan' se izvorno emitirao na televizijskoj mreži NBC od 1966. do 1968., a tijekom tog vremena glumac je slomio nekoliko kostiju i navodno su ga napale životinje dok je izvodio vratolomije, navodi BBC. Elyju je ponuđena kultna uloga nakon što je bivši igrač NFL-a Mike Henry, koji je glumio kreaciju Edgara Ricea Burroughsa u tri filma, naglo odustao jer ga je čimpanza ugrizla za čeljust.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Na platnu je debitirao glumeći pilota u filmu 'South Pacific' iz 1958., a zatim je potpisao ugovor s 20th Century Foxom.

Osim legendarne uloge Tarzana, Ely je nanizao uloge u filmovima i serijama kao što su 'The Love Boat', 'Fantasy Island', 'Wonder Woman', 'LA Law' i 'Sheena'. Vodio je i izbor za Miss Amerike početkom 1980-ih. Na natjecanju je upoznao djevojku Valerie, a ona mu je kasnije postala supruga. Par je dobio troje djece. Godine 2019. Elyjevu 62-godišnju suprugu u njihovoj kući u Santa Barbari u Kaliforniji nasmrt je izbo njihov sin Cameron.

Napisao dva romana

Ely iza sebe ima još jedan brak. Oženio se srednjoškolskom ljubavi 1959. godine, no razveli su se dvije godine kasnije. Iz svijeta glume se povukao 2001. kako bi više vremena provodio s obitelji. Okrenuo se pisanju te objavio dva romana. No 2014. se nakratko vratio glumi zbog filma 'Expecting Amish', u kojem je glumio amiškog starješinu.