taj film ga je proslavio

Uloga koja je Hugha Granta lansirala u zvijezde na kraju ga je gotovo koštala karijere

17.09.2024 u 06:08

Bionic
Reading

Britanski redatelj Mike Newell zaslužan je za možda najbolju britansku komediju prošlog stoljeća. Bila je to romantična komedija u kojoj se navijalo za ljubavnu priču Hugha Granta i Andie McDowell, a ona se pokušavala realizirati kroz četiri vjenčanja i sprovod. Film je bio prekretnica u karijeri Hugha Granta te ga je uloga šarmantnog, ali nespretnog Charlesa lansirala u zvijezde

Nakon uspjeha jednog od najsimpatičnijih filmova devedesetih - 'Četiri vjenčanja i sprovod' iz 1994. - Hugh Grant nastavio je igrati glavne uloge u romantičnim komedijama poput 'Notting Hilla' i 'Zapravo ljubav' (Love Actually).

Govoreći za Vanity Fair, glumac je objasnio da ga je popularnost tih uloga natjerala da vjeruje da bi mogao nastaviti uživati ​​ako asimilira više aspekata likova koje glumi u vlastitu osobnost.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

'Ironija uloga koje je napisao Richard Curtis i koje sam igrao je u tome da su to zapravo bile karakterne uloge – nisam onaj tip koji muca i trepće. Katastrofalna pogreška koju sam napravio bila je ta što sam, jer su 'Četiri vjenčanja i sprovod' ostvarili takav divovski uspjeh, pomislio - pa dobro, ovo je put beskrajnog bogatstva i uspjeha jer ljudi proždiru tu osobu', rekao je.

OPUŠTENO IZDANJE

Britanski šarmer u dosad neviđenom izdanju

Pogledaj galeriju

'Tako sam ga prihvatio i u stvarnom životu. U svom govoru na dodjeli Zlatnog globusa iz 1995. rekao sam: 'Volim te, bla, bla. Hvala vam puno.' Glumio sam lik jer sam mislio da ga svi obožavaju, a to uopće nisam bio ja. Ljude je to na kraju s pravom odbilo', objasnio je.

Curtis je jedan od najuspješnijih britanskih scenarista, a poznat po romantičnim komedijama 'Četiri vjenčanja i sprovod' (1994.), 'Notting Hill' (1999.) i 'Dnevnik Bridget Jones' (2001.).

Grant je posljednjih godina preuzeo više uloga negativaca, uključujući one u filmovima kao što su 'Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves', 'The Gentlemen' i 'Paddington 2' te u seriji HBO-a 'The Undoing' iz 2020. godine. Uloga u filmu 'Heretic' bit će prvo pojavljivanje legendarnog britanskog glumca u hororu, a tumači lik Reeda, tajanstvenog i zloglasnog domaćina koji skriva mračne namjere. U tom filmu pokazuje potpuno novu stranu svog glumačkog spektra.

BLAGDANSKA POSLASTICA

Pogledajte koliko su se promijenili glumci iz kultnog božićnog filma 'Zapravo ljubav'

Pogledaj galeriju