bivši par

Zadržala je pozitivu: Demi Moore o ljepoti bolesti Brucea Willisa

14.10.2024 u 14:46

Bionic
Reading

Bruce Willis i Demi Moore vjenčali su se 1987, a 1998. objavili su da se rastaju. Unatoč prekidu koji se dogodio prije više od 20 godina, Willis i Moore i dalje su bliski prijatelji, a glumica je uz njega i u ovim najtežim trenutcima

Bruce Willis i Demi Moore pravi su primjer kako bi trebao izgledati život nakon razvoda braka. Iako su svoj brak okončali, poznati bivši glumački par nije prekinuo sve kontakte. Bili su si velika podrška tijekom karijera, a Willis se često družio i s tadašnjim novim partnerom svoje bivše supruge, Ashtonom Kutcherom.

Ipak, najbitnija poveznica Willisa i Moore njihove su tri kćeri, Rumer, Tallulah i Scout, u čijem su odgoju podjednako sudjelovali te se čvrsto držali odluke da će uvijek biti uz djevojke.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Nakon što se Willis ponovno oženio, Demi mu je pružila veliku podršku, a njegovu je novu odabranicu objeručke prihvatila.

'Vidim je kao obitelj koju imam čast zvati prijateljicom. Naša su djeca sestre, a ipak ne postoji naziv za našu međusobnu obiteljsku povezanost. Mi smo ujedinjene majke, sestre povezane u ovoj ludoj životnoj avanturi', napisala je Moore na Instagramu 2021 komentirajući svoj odnos s Emmom Heming Willis.

Demi Moore još uvijek čvrsto stoji uz bivšeg supruga

U trenutku kada je Brucea Willisa pogodila teška bolest, ove su 'ujedinjene majke' opet stale skupa i ujedinile snage kako bi pomogle glumcu, ali i čitavoj obitelji.

'Znate, rekla sam ovo prije. Bolest je ono što bolest jest. I mislim da morate stvarno duboko prihvatiti ono što to jest. S obzirom na to gdje je, stabilan je. Ono što uvijek potičem da se bolesnike shvati iz položaja gdje jesu. Kad se držite onoga što je bilo, mislim da je to izgubljena igra, ali kada shvatiš gdje su sada, postoji velika ljepota i slatkoća', rekla je glumica komentirajući stanje svog bivšeg supruga.

Podsjetimo, u proljeće 2022. Bruceova supruga Emma Heming Willis otkrila je da je glumcu dijagnosticirana afazija, a zatim je u veljači 2023. ustanovljeno da je riječ o frontotemporalnoj demenciji.

Što je to frontotemporalna demencija?

Frontotemporalna demencija je sveobuhvatni pojam za skupinu moždanih poremećaja koji ugrožavaju frontalni i temporalni režanj mozga.

Dijelovi tih režnjeva s vremenom atrofiraju, a smanjenje tih područja može uzrokovati probleme s govorom, emocionalne probleme i promjene u osobnosti. Bolest može zahvatiti osobnost, ponašanje i komuniciranje govorom, a može utjecati i na pamćenje. Apstraktno razmišljanje i održavanje pažnje također su oštećeni, a odgovori su često nepovezani. Orijentacija i motorika su očuvane, ali prisjećanje može biti oštećeno te mnogi oboljeli imaju poteškoće u izvršavanju zadataka zadanim redoslijedom.

  • +5
Demi Moore Izvor: Profimedia / Autor: Faye Sadou / imago stock&people / Profimedia