prestigla rihannu

Zasjela na tron: Taylor Swift postala najbogatija glazbenica na svijetu

08.10.2024 u 13:44

Bionic
Reading

Američka megazvijezda Taylor Swift dosegla je još jedan vrhunac karijere, postavši najbogatija glazbenica na svijetu. Ovu mnogima očekivanu vijest potvrdio je magazin Forbes, a Taylorino bogatstvo procjenjuje se na nevjerojatnih 1,6 milijardu dolara

Prema pisanju Forbesa, Taylor Swift je titulu milijarderke stekla nakon golemog uspjeha svoje šeste po redu 'Eras turneje' (koja i dalje traje, a završava u prosincu ove godine), koja je samo jedan od nekoliko različitih izvora njezinih prihoda.

Taylor je tako prestigla čak i zvijezdu s Barbadosa, Rihannu, i to za 0.2 milijarde dolara, a na listi najbogatijih glazbenika općenito ispred nje je samo Jay-Z sa 2.5 milijarde dolara, dok je najblja prijatleljica Selena Gomez je zauzela treće mjesto.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia, montaža: Neven Bučević

Zaslužna je njezina karijera

'Njezino bogatstvo uključuje 600 milijuna dolara od turneja i tantijema, 600 milijuna dolara od vrijednosti njenog muzičkog kataloga i 125 milijuna dolara od ulaganja u nekretnine', navodi Forbes.

Jedna od najvećih pop zvijezda današnjice bogatstvo je stekla isključivo zahvaljujući glazbenoj karijeri, a ne uz pomoć sporednih poslovnih poduhvata poput lansiranja modnih ili kozmetičkih brendova. Prva je glazbenica koja je probila magičnu brojku od milijardu dolara isključivo zahvaljujući pisanju i izvođenju pjesama, pa se može usporediti s Bruceom Springsteenom, koji je od turneja zaradio milijardu dolara.

EVO TKO JE SVE BIO

Slavne face napunile tribine na US Openu: Taylor Swift nije skidala ruke s Travisa Kelcea

Pogledaj galeriju

Nakon što je 2023. i službeno postala milijarderka, njezina neto vrijednost prije četiri godine iznosila je 365 milijuna dolara, te je u posljednje četiri godine skupila više od 1,2 milijarde dolara, odnosno malo manje od 1,1 milijarde eura. Zaradila više od 500 milijuna dolara od glazbenih tantijema i turneja, a prikupila je oko 190 milijuna dolara od prvog dijela turneje Eras te 35 milijuna dolara od prva dva tjedna prikazivanja koncertnog filma Taylor Swift: The Eras Tour.