DOSTA JE!

Želi zaštititi one najranjivije: George Clooney uputio javni apel britanskom tabloidu

05.11.2021 u 11:53

Bionic
Reading

Holivudski glumac George Clooney uputio je javni poziv britanskom Daily Mailu, ali i ostalim tabloidima da prestanu objavljivati fotografije djece poznatih i slavnih, jer to ugrožava njihovu sigurnost

Nakon posljednjih fotografija jednogodišnjeg sinčića glumice Billie Lourd, objavljenih na internet portalu Daily Maila, holivudska zvijezda George Clooney odlučio se na nesvakidašnji potez - napisao je 'otvoreno pismo' i usmjerio ga prema Daily Mailu, ali i ostalim tabloidima, tražeći da prestanu objavljivati fotografije djece poznatih i slavnih, jer to ugrožava njihovu sigurnost.

Maleni Kingston inače je unuk pokojne glumice Carrie Fisher te praunuku glumačke legende Debbie Reynolds i pjevača i glumca Eddieja Fishera.

Otvoreno pismo Georgea Clooneyja

Nakon što sam upravo vidio fotografije jednogodišnjeg sinčića Billie Lourd u vašim novinama, kao i činjenica da ste naknadno uklonili iste, molimo vas da se suzdržite od daljnjeg stavljanja lica naše djece u vaša izdanja. Ja sam javna ličnost i prihvaćam da se moram susretat sa često nametljivim fotografima, što je dio cijene koju moram platiti zbo svog posla.

No, naša djeca nisu se obvezala na ništa takvoga. Priroda posla moje supruge je i njezino suočavanje i slanje na suđenje terorističkih skupina, zbog čega poduzimamo sve što možemo kako bi zaštitili našu obitelj. Ne možemo zaštititi našu djecu ako novine objavljuju fotografije njihovih lica na naslovnicama.

Nikada nismo prodali fotografije naše djece, nismo na društvenim mrežama niti igdje objavljujemo njihove fotografije jer bi tako samo ugrozili njihove živote. Ovdje nije riječ o paranoičnoj opasnosti, već o problemima iz stvarnog svijeta, s posljedicama u stvarnom svijetu.

Nadamo se da ćete se složiti da potreba za prodajom reklama nije veća od potrebe da nevina djeca budu meta. Hvala vam, George Clooney!

Kroz pismo je Clooney naglasio kako su i njegova djeca konstantno meta napadnih paparazza i to samo zato što je njegova supruga Amal Clooney odvjetnica za ljudska prava, a on je poznati glumac i oskarovac.

  • +8
Amal i George Clooney Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Ne možemo zaštititi našu djecu ako stavljaju fotografije njihovih lica na naslovnicu', stoji među ostalim u pismu. Zanimljivo je da je nakon objave pisma Daily Mail uklonio fotografije malenog Kingstona sa svoje web stranice.

ZVIJEZDA U WASHINGTONU

Ovako se razbija jesensko sivilo: Amal Clooney prošetala u poslovnom stajlingu koji podiže raspoloženje

Pogledaj galeriju