Mirna Medaković Stepinac

Zvijezda serije 'U dobru i zlu': 'Ova priča je bliska i beskrajno ljudska'

21.10.2024 u 06:06

Bionic
Reading

Mirnu Medaković Stepinac, poznato televizijsko lice, gledatelji trenutno mogu pratiti na Novoj TV u dramskoj seriji 'U dobru i zlu', temeljenoj na istinitoj priči. U svojoj uspješnoj karijeri zagrebačka glumica vješto pomiruje setove serija, filmove i kazališne daske, ali i mikrofon prilikom posuđivanja glasa animiranim junacima. U gustom rasporedu, prožetom snimanjima, obiteljskim obavezama i brigama, pronašla je vremena za razgovor za tportal

Mirna Medaković Stepinac u seriji 'U dobru i zlu' utjelovljuje Marinu Sriću. Ranije je otkrila da je bila presretna kad je saznala da je dobila tu ulogu i da je audicija dugo trajala te da je trebala glumiti nekog drugog. Filip Juričić u njoj joj je bračni partner, a s njim je glumila i u seriji 'Bogu iza nogu'. Mirna je u glumi od malih nogu, a publiku je osvojila još ulogom u prvoj hrvatskoj sapunici 'Zabranjena ljubav'. Nakon nje nanizala je nezaboravne role u serijama poput 'Dolina sunca' i 'Kud puklo da puklo'.

Privatno je u skladnom braku sa suprugom Hrvojem te je majka sedmogodišnjih blizanki Zore i Kaje, a one su ove jeseni krenule u prvi razred osnovne škole. U slobodno vrijeme uživa s obitelji. Ima vikendicu pored Zagreba, oko koje uvijek ima puno posla pa vrtlare i kose. Mirna voli čitati, a kako je svojedobno otkrila, opuštaju je štrikanje i heklanje.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia, montaža: Neven Bučević

Što vas je privuklo u scenariju serije 'U dobru i zlu'?

Iako nisam u početku znala kako će kod publike proći priča o muškarcu s dvije žene i dvije obitelji, kad se serija počela prikazivati, s više strana sam čula kako netko zna nekoga tko je to proživio i onda sam shvatila koliko je ona bliska i beskrajno ljudska.

Postoji li nešto što vam kod Marine Sriće imponira?

To što hoda svijetom uzdignute glave.

Jeste li razmišljali što biste napravili da se nađete u takvoj situaciji?

Nisam, iako znam da bih se uz pomoć svojih roditelja uvijek digla na noge, iz koje god situacije.

Što mislite, zašto u stvarnom životu postoje priče kao ova prikazana u seriji?

Jer smo i mi samo ljudi. :)

Odbila je nekoliko projekata

Kad birate uloge, što je ključni faktor koji prevagne i zbog kojeg odlučujete hoćete li je prihvatiti ili ipak ne?

Slobodnjak sam, iluzija je da biram uloge. Odbila sam nekoliko projekata koji mi nisu sjeli, protiv sebe ne mogu, ali radila sam sve ostalo što su mi ponudili.

Je li gluma i danas vaša strast kao što je bila na počecima ili je možda sada čak i veća?

Sto puta kažem da ću se prestati baviti glumom i sto puta joj se vratim. Postoji na svijetu još brdo drugih poslova koje bih voljela raditi, ali se na kraju opet odlučim za glumu. Još uvijek je ta ljubav prevelika.

Što ste kroz svoju karijeru naučili o ljudima, sebi i svijetu oko sebe?

Da ne shvaćam svijet suviše ozbiljno.

Kćeri su joj na prvom mjestu

Moramo spomenuti vaše angažmane u sinkroniziranju animiranih filmova. Kako vaše djevojčice reagiraju kad čuju da je mama dala glas nekom od likova?

Uživaju. Ponosne su i sretne kad čuju moj glas na ekranu, ali su približno tako sretne i kad čuju glasove nekih mojih kolega i kolegica koji su naši obiteljski prijatelji.

Ove godine ste ih prvi put pratili u školu. Kako izgleda dan u životu zaposlene mame s blizankama?

Strog raspored zapisan je na kalendaru koji visi u kuhinji. Odstupanja su moguća vikendom. Ali, bez obzira na količinu posla, uvijek ima vremena za čitanje priča i maženje.

Često vas u intervjuima pitaju kako sve stignete. Mislite li da bi vas to pitali da ste muškarac?

Meni su moja djeca na prvom mjestu, iznad svega, i učinim sve da dođem doma na vrijeme da ih vidim, poljubim i da porazgovaramo. Tako da me to pitanje uopće ne dotiče.

  • +3
Mirna Medaković Stepinac Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Sviđa joj se stil kraljice Ranije'

Koliko vam je majčinstvo promijenilo život?

Učinilo je da moj život dobije novu svrhu osim zadovoljenja same sebe i svojih želja i potreba. Otvorilo mi je vidike i učinilo me snažnijom i boljom osobom.

U današnjem društvu ljepota je vrlo visoko na ljestvici vrijednosti. Trend estetskih zahvata je vrlo raširen. Kako ih vi doživljavate?

Ne podnosim jednake usnice, nosove, jagodice, obrve... ne mogu. Nije mi to ni lijepo ni privlačno.

Tko su po vama žene sa stilom (s domaće ili strane scene)?

Nevjerojatan mi je stil kraljice Ranije. Svaku njezinu kombinaciju voljela bih imati u svom ormaru. Otmjeno, elegantno i nikad vulgarno.

Što vas danas, osim obitelji, čini sretnom i najponosnijom?

To što mogu sve sama svojim rukama.