FEĐA ISOVIĆ

Zvijezdi serije 'Lud, zbunjen, normalan' otkazao suradnju: 'Potpuno sam šokiran i zatečen'

21.09.2024 u 16:19

Bionic
Reading

Glumac Moamer Kasumović, najpoznatiji po ulozi Izetovog unuka u seriji 'Lud, zbunjen, normalan', osuđen je zbog bludničenja nad maloljetnikom, a sada mu je otkazan angažman u novoj seriji

U razgovoru za Klix.ba, bosanskohercegovački scenarist Feđa Isović dotaknuo se slučaja Moamera Kasumovića s kojim je godinama surađivao na seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.

Prošle godine najavljeno je da će Kasumović postati glavnim protagonistom njegove nove serije 'Halo taxi' no, šokiran saznanjima, Isović je odlučio stopirati produkciju.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

'Ja sam u međuvremenu radio i pilot epizodu nove serije u kojoj je on imao značajnu ulogu. Mi ćemo naravno otkazati produkciju serije, tako da ćemo vjerojatno ponoviti snimanje s drugim glumcima.', otkrio je za Klix.ba.

Nakon sudske presude odselio iz Sarajeva

Posjetimo, godine 2021. glumac Moamer Kasumović prijavljen je zbog krivičnog djela bludničenja nad maloljetnikom. U periodu sudskog procesa odselio se iz Sarajeva i vratio u rodno Bijelo Polje (Crna Gora).

Kako prenosi Klix.ba, iz Općinskog suda u Sarajevu potvrdili su da je glumac u studenom prošle godine izvršio uplatu kompletnog iznosa novčane kazne u iznosu od 36.500 KM.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo otkrili su da su se žalili na ovu glumčevu presudu, konkretno na visinu izrečene kazne, no, sud je njihovu žalbu odbio.