moamer kasumović

Glumac iz serije 'Lud, zbunjen, normalan' osuđen na godinu dana zatvora

19.09.2024 u 18:55

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom

'Na temelju evidencija Tužiteljstva KS obavještavamo Vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog kaznenog djela bludne radnje koji je pravomoćno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine', rečeno je za N1 iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Kako je objavio portal Raport, sve se saznalo 16. rujna nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta 'Tiho, tiše', koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu Sarajevo. Predstava govori o vršnjačkom nasilju, a nakon izvedbe su organizirani razgovori sa publikom.

Kako se navodi, tada se obratio mladić iz publike koji je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac. Na pitanje o komu se riječ, mladić je odgovorio – Moamer Kasumović (43). Mladić je u svojoj potresnoj ispovijesti u Narodnom pozorištu kazao da je cijeli slučaj imao i sudski epilog i da je donesena sudska presuda.

Domaćoj i regionalnoj publici Kasumović je najpoznatiji po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.