KrAJ PRIČE

Ajduković ispao s Umaga pa priznao: On trenutno ima bolji nivo od mene

24.07.2024 u 08:26

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač ostvario je uspjeh (polufinale Baastada) i renking (110. mjesto na ATP ljestvici) karijere, ali u Umagu nije uspio proći prvo kolo. Izgubio je od talijanskog tenisača Lucijana Darderija

Duje Ajduković, trenutni 110. igrač svijeta, nije uspio u svom četvrtom umaškom nastupu doći do druge pobjede; sinoć je u prvom kolu naletio na vrlo raspoloženog talijanskog predstavnika Lucijana Darderija koji ga je pobijedio za 69 minuta s uvjerljivih 6:1, 6:4. Darderi je 33. tenisač ATP ljestvice.

'Dao sam sve od sebe, ali nije lako igrati kad slabije kreneš. On je počeo vrlo agresivno, dosta brzo. Servirao je nevjerojatnom brzinom, precizno. Nije bilo lagano naći ritam', rekao je Splićanin nakon meča.

'Nisam ušao toliko loše, ali kad ti ne daje nikakav ritam, servira nemoguće, igra užasno brze poene, igra dropshot prvim udarcem nakon servisa, nije lako naći rješenje", priznao je Ajduković.

No, početak drugog seta bio je obećavajuć. Kad je u drugom gemu spojio tri iznimno precizna i snažna reterna na prve servise suparnika, došao je do breaka, a potom poveo  i 4:1. Činilo se da je na pomolu velik preokret. Nažalost, do toga nije došlo. Darderi je ponovno postao neprobojan i nizom od pet gemova završio posao u dva seta.

'Pronašao sam ritam u drugom setu, imao sam taj break, pokušao sam nametnuti svoju igru, pokušati više forsirati njegov bekend, ali on je iz prebacivanja imao rješenje. Ima bolji nivo od mene u ovom momentu. Igra odlično cijelu godinu na zemlji. Ulazi stalno u četvrtfinala, polufinala na ATP Touru, to je ozbiljan nivo', zaključio je Duje.