SVAKA ČAST

[VIDEO/FOTO] Alen Babić stigao do jubilarne desete pobjede! Hrvatski boksač jedva je preživio drugu rundu, a onda je u šestoj nokautirao čvrstog Francuza

18.12.2021 u 20:13

Bionic
Reading

Uspješno je Alen Babić okončao 2021. godinu, 31-godišnji Rovinjanin upisao je desetu pobjedu u jednako toliko profesionalnih nastupa

'Savage' je nastavio i sa stopostotnim učinkom kad su nokauti u pitanju. David Spilmont (11-8-0) ušao je u meč kao osjetni autsajder, no pokazao se puno čvršćim od očekivanog.

Babić je Spilmonta nokautirao u šestoj rundi borbe, no puno je problema Spilmont napravio Babiću u drugoj rundi. Francuz je lijevim krošeom ravno u bradu uzdrmao našeg boksača, no Babić se uspješno oporavio te je u narednim rundama uspostavio kontrolu i ostao neporažen.

Francuz je kapitulaciju potpisao u šestoj rundi, a taj trenutak možete vidjeti OVDJE. 'Savage' se sada može odmoriti nakon četiri meča u 2021. godini. Plan za iduću godine jeste napad na svjetsku titulu u bridger kategoriji, piše Fight Site.

Nametnuo se Babić kao dominatniji boksač tokom prve runde te je odmah pritiskao Spilmonta uz užad. Nakon samo tridesetak sekundi i nekoliko krošea, Spilmont je djelovao blago uzdrmano i činilo se da bi ovaj meč mogao jako brzo završiti. Međutim, Francuz se konsolidirao i kako je runda odmicala, sve je bolje eskivirao pokušaje našeg boksača.

Druga runda započela je u sličnom tonu, no kako je dionica odmicala, Spilmont je sve opušteniji. Sredinom runde, Francuz dvaput dobro pogađa ljevicom u glavu Babića, no krajem runde umalo smo svjedočili velikoj senzaciji. Spilmont je lijevim krošeom pogodio Babića čisto u bradu i dobrano ga je uzdrmao. Ipak, hrvatski boksač ostao je na nogama te se uspješno branio do kraja runde kojU je dočekao sa smiješkom na licu.

  • +4
Alen Babić - David Spilmont Izvor: Profimedia / Autor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Shvatio je Babić tada da je u ringu s ozbiljnijim protivnikom nego što je očekivao te se u nastavku meča uozbiljio. Konstantno je 'Savage' bio taj koji se kreće prema naprijed i pritišće, a krajem treće runde, Spilmont je bio taj koji je uzdrman i čeka zvono za kraj runde. Tokom četvrte runde, Francuz se našao i u nokdaunu, no uspješno se oporavio. Na momente je djelovalo kao da je David Spilmont umoran i da je pitanje trenutka kad će pasti nokautiran, no Francuz bi se naglo budio i uzvraćao s nekoliko dobrih udaraca.

Ipak, kulminacija je nastupila tokom šeste runde. Konstantni Babićev pritisak sve je više iscrpljivao Spilmonta, a serije krošea dok je Spilmont bio naslonjen na užad, dovele su do novog brojanja Francuzu koji je pokleknuo. Pogledavao je Spilmont ka svome kutu, a oni su mu gestikulirali da je gotovo i da nema smisla nastavljati. Odbrojao je sudac do deset i meč je završio. Babić je u najtežem meču u profesionalnoj karijeri upisao svoju desetu pobjedu.