IZAZVAO POMUTNJU

Američki novinar: Hezonja nije siguran hoće li igrati za Hrvatsku!

10.07.2015 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon što je novinar Orlando Sentinela Josh Robbins na Twitteru napisao kako mu je Mario Hezonja kazao 'da nije siguran hoće li igrati na Eurobasketu', vjerojatno nije bio svjestan kakvu je pomutnju napravio na dan kada novi izbornik okuplja u Zagrebu reprezentativce s kojima će započeti pripreme

Kao što je poznato, 20-godišnji Dubrovčanin Hezonja 25. lipnja izabran je na NBA draftu kao peti (novi hrvatski rekord), a nekoliko dana nakon toga uputio se u SAD kako bi u Ljetnoj NBA ligi zaigrao u dresu Orlando Magica te naravno potpisao rookie ugovor koji mu u prve dvije sezone garantira oko sedam milijuna dolara.

Tijekom Ljetne NBA lige Hezonja je u nekoliko navrata razgovarao s američkim novinarima koji su ga pitali o prvim dojmovima u NBA svijetu, Draženu Petroviću te tome kako će provesti ostatak ljeta.

Hezonja je sa smiješkom odgovarao na sva pitanja, a čak je i kazao da po pravilima NBA i Fibe smije s pripremama za reprezentaciju započeti tek 1. kolovoza.

Naravno, i izbornik Velimir Perasović je među prvim čestitao Hezonji na visokom izboru na draftu, uz dodatak kako će u reprezentaciji imati važnu ulogu.

Stoga malo čudi to što je Robbins, koji vjerojatno nije svjestan kakvu je pomutnju time izazvao, napisao:

'Mario Hezonja danas je kazao kako nije siguran hoće li igrati za Hrvatsku na Eurobasketu 2015.'

Naravno, ova bombastična izjava u samo nekoliko sati može postati – glupost. Treba pričekati da se oglasi izbornik Perasović, a on u petak iz 18 sati u hotelu Panorama u Zagrebu očekuje sve igrače osim Hezonje, Rudeža i Lafayettea, igrača koji su ranije opravdali svoj izostanak.

Kako doznajemo u telefonskom razgovoru s Perasovićem, Hezonja je izrazio veliku želju za nastupom za Hrvatsku na Eurobasketu i tu ne bi smjelo biti nikakvih problema. Očito je došlo do pogreške u komunikaciji jer poznato je kako Hezonja obožava košarku i jedva čeka nove izazove…