kapetaN otvoreno

Arijan Ademi posebno je hvalio jednog igrača: Obožavam ga. Ta energija, kako on zrači, to je nevjerojatno...

07.09.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Dinamo se u velikom stilu vratio među europsku klupsku elitu. Na ruglu od stadiona, Čačićeva je momčad dočekala veliki i bogati Chelsea, a pobjeda od 1:0 spada među najveće u klupskoj povijesti. A zanimljivo, postignuta je baš na dan kada je Dinamo davne 1967. godine osvojio jedini europski trofej, Kup velesajamskih gradova

Baš kao i u jesen 2015. godine protiv Arsenala (op.a. bilo je 2:1), odnosno 2019. protiv Atalante (bilo je 4:0), Dinamo je pobjedom otvorio nastup u Ligi prvaka.

Ovog puta zagrebački je klub svladao Chelsea, a pobjedonosni pogodak pao je u 13., sretnoj minuti.

Naravno, o oduševljenju Dinamovih igrača nepotrebno je govoriti, a jednu od najvećih pobjeda komentirao je kapetan Arijan Ademi.

'Velika utakmica za nas, odigrali smo stvarno kvalitetno, pokazalo se da smo jaka ekipa, ali što smo mi znali i prije. Ali sada smo to dokazali protiv jednog izuzetno jakog protivnika. Anulirali smo sve njihove vrline. Naravno, bilo je i naših propusta, ali nas je Livi (op.a. golman Livaković) spašavao. Imali smo fantastičnog Pekovića, koji je dao sjajnu loptu za Oršića, i po meni mislim posve zaslužena pobjeda', rekao je 31-godišnji Ademi, motor ovog Dinama. No, ovog utorka nije bio jedini.

Dinamo je odigrao prema planu, na početku se malo povukao, ali je dočekao svoju priliku iz jedne kontre, a onda je bilo i lakše kontrolirati utakmicu.

'Točno tako smo i dogovorili utakmicu, tako je šef htio da odradimo. A mislim da smo mi ispunili sve njegove zamisli'.

Puno je strepnje bilo, jer Dinamo je znao gubiti utakmice u završnicama, kada je sudac pokazao osam minuta nadoknade.

'Iskreno, nisam niti vidio, jer taman sam tada izašao. Bio sam toliko umoran da nisam imao snage gledati. Produžio je baš puno'.

Inače, Ademi je tijekom utakmice u jednom trenutku ostao na travnjaku, došli su i liječnici, no na svu sreću, osim puknutog nokta, nije bilo teže ozljede.

Najatraktivniji sportski sadržaj ja na MAXtv-u! Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija OVDJE.

Odigrao je Ademi mnoštvo velikih utakmica. Je li ovo jedna od najvećih?

'Svaka je velika na svoj način. Ovo je sigurno jedna od najvećih, ali nadam se da u budućnosti dolaze još veće'.

Ova će pobjeda sasvim sigurno biti i veliki poticaj za nastavak natjecanja u Ligi prvaka?

'Tri boda su tri boda. Ali kako nam šef govori, ne razmišljamo dalje od subote. To nam je najvažnija utakmica i dalje od nje ne razmišljamo. Dolazi utakmica protiv Gorice, a svi znamo koliko smo se mučili prošle sezone, i kada se o prvaku odlučivalo u zadnja dva, tri kola. Ozbiljnost, subota, Gorica. Samo tako možemo dalje'.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Nekoliko riječi o Oršiću, koji je sjajno zabio.

'Očito mu pašu Englezi. Svaka mu čast, zaslužio je sve ovo što mu se događa'.

Ademi se požalio kako njegova pokušaj nije završio u mreži.

'Ma da, u zadnje vrijeme stalno nešto, prečka, golman mi skida'.

I Robert Ljubičić je briljirao?

'Ljuba je top. Obožavam ga kakav je. Ta energija, kako on zrači, to je nevjerojatno. Njemu je svejedno na kojem mjestu igra, to je pravi frajer', hvalio je Ademi suigrače.

Za kraj je pohvalio i navijače.

'Zbilja im hvala, kako su nas gurali. Bili su nam veliki poticaj, posebno u onim teškim trenucima. Ali nadam se da su i oni zadovoljni s nama'.

  • +9
Slavlje Dinama Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic