DRUGA POBJEDA

'Barakude' bez milosti, pali i Kanađani

24.07.2013 u 12:49

Bionic
Reading

I u drugom nastupu na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu hrvatska reprezentacija je upisala pobjedu. 'Barakude' su očekivano sredile Kanadu 13:8 (3-0, 3-3, 4-3, 3-2)

Nakon što su na otvaranju prvenstva hrvatski vaterpolisti svladali najtežeg suparnika u skupini B SAD (9:7) te tako praktički osigurali prvo mjesto, uslijedilo je odrađivanje posla protiv solidnih Kanađana.

Tucakovi izabranici imali su ozbiljan pristup pa se Hrvatska odvojila odmah nakon prve četvrtine koju je dobila 3:0 (Obradović, Paškvalin, Šetka).

U drugih osam minuta 'barakude' su opet smjestile tri lopte u kanadsku mrežu (Obradović, Sukno, Muslim), ali su sada i suparnici bili precizniji te su i oni tri puta pogodili (6:3). No moramo spomenuti čudan sudački kriteriji jer su hrvatski igrači kažnjavani i radi krivog pogleda.


Treću četvrtinu aktualni olimpijski prvaci otvorili su golovima Jokovića i Muslima za dotad najveću prednost od pet golova (8:3), ali opet su se uz sudački guranac Kanađani približili na pristojnih 8:5. Do kraja treće dionice Hrvatska je pogodila još dva puta (Muslim, Dobud), a Kanada jednom za 10:6.

U zadnjih osam minuta 'barakude' su nastavile sa sjajnom obranom, a raspucao se Sukno koji nas je odveo na 12:6. Kanađani su smanjili, uzvratio je Joković dalekometnim projektilom za 13:7, a završilo je na kraju 13:8.

U petak Hrvatska igra protiv JAR-a (18.50) i tu je pitanje samo s kolikom ćemo razlikom pobijediti slabašnog afričkog predstavnika.