laporta je odlučio

Barceloninu klupu preuzima legenda kluba koju je iz momčadi izgurao Ivan Rakitić, a jedan ga detalj veže uz igrača o kojem maštaju na Nou Campu

28.10.2021 u 11:45

Bionic
Reading

Poraz od Rayo Vallecana, koji je Barcelona doživjela u srijedu u Madridu, bila je kap koja je prelila čašu i zbog koje je Ronald Koeman dobio otkaz na trenerskoj funkciji u katalonskom nogometnom velikanu

Barcelona se pod hitno primila posla kako bi što prije riješila problem na trenerskoj klupi, nakon što je Ronald Koeman dobio otkaz.

Prvi čovjek kluba Joan Laporta već je odlučio da će nasljednik Nizozemca biti Xavi Hernández, legendarni igrač momčadi s Nou Campa, koji je Barcelonin dres nosio u čak 767 utakmica, i bio njezin član do 2015. godine. No, u toj zadnjoj godini, igrao je osjetno manje, jer se u momčad 'ugurao' naš Ivan Rakitić.

Predsjednik Barcelone, kako javljaju dobro upućeni izvori iz kluba, već je tri tjedna razmišljao o Koemanovoj smjeni, odnosno još od poraza protiv madridskog Atletica. I od početka listopada krenuli su kontakti prema Xaviju, koji je trenutno na funkciji u katarskom Al-Saddu.

Odgovor kojeg je Laporta dobio je pozitivan, i ovih se dana očekuje finaliziranje dogovora, odnosno potpisivanje ugovora.

Iako je Xavi, koji je rodom iz Terrasse, katalonskog grada u kojem je rođen i Dani Olmo, svjestan delikatne situacije u kojoj se nalazi Barcelona, spreman je 'zasući rukave' i baciti se na posao, uvjeren da može pomoći klubu da izađe iz ove neugodne situacije. Tko zna, možda bi baš ta veza iz Terrasse mogla pomoći Barceloni da na Nou Camp vrati i Danija Olma.

Laporta je otpustio Koemana na povratnom letu i sada samo čeka završnu rundu pregovora sa Xavijem, odnosno preslagivanje stručnog stožera, dogovaranje primanja ali i raskid ugovora s Al Saddom, klubom za koji je Xavi trenutno vezan.

bio je Xavi u kombinacijama u kolovozu 2020. godine, ali je tada odbio poziv bivšeg predsjednika Josepa Marije Bartomeua. Kao da je znao da će ovaj prije vremena zbrisati iz kluba i ostaviti ga u dugovima koji su veći od milijarde i 200 milijuna eura! Opravdao se tada Xavi da jednostavno nema dovoljno iskustva za prvog trenera Barcelone, što je i bila istina. A i nije želio raditi za Bartomeua... Sada je situacija drugačija. Odnosno u klubu su drugi ljudi, a ljubav prema crveno-plavom dresu ionako nije bila upitna.

U slučaju da pregovori zapnu koji dan, kao privremena rješenja na klupu bi trebali sjesti Sergi Barjuán i Albert Capellas.

  • +10
Rayo Vallecano - FC Barcelona, španjolska liga, 27.10.2021. Izvor: EPA / Autor: Javier Lizon