nogometna poslastica

Batshuayi ušao s klupe i zabio dva gola u šest minuta; prava golijada u Švicarskoj

21.08.2024 u 23:44

Bionic
Reading

Večeras su odigrane četiri utakmice play-offa Lige prvaka. Švicarski prvak Young Boys ostvario je pobjedu protiv Galatasaraya u Bernu rezultatom 3:2.

Švicarci su poveli s 2:0 i pogodili stativu, što je sugeriralo da imaju kontrolu nad utakmicom. Međutim, situacija se promijenila u 66. minuti kada je Michy Batshuayi ušao u igru za Galatasaray.

Belgijski napadač, koji je ovog ljeta prešao iz Fenerbahçea, zabio je gol za smanjenje rezultata na 2:1 samo nekoliko sekundi nakon ulaska. Pet minuta kasnije, Batshuayi je ponovno bio precizan, izjednačivši rezultat na 2:2. Iako je Galatasaray nakon toga imao nekoliko prilika za preokret, sve nade su nestale u 84. minuti kada je Bardakci rukom zaustavio loptu na putu prema golu, zaradivši drugi žuti karton. Young Boys su iskoristili dosuđeni penal, a Filip Ugrinić je zabio za konačnih 3:2.

Salzburg je napravio veliki korak prema grupnoj fazi Lige prvaka pobjedom od 2:0 nad kijevskim Dinamom, što im daje značajnu prednost pred uzvrat na domaćem terenu. Nene je postigao prvi gol u 29. minuti, a Kaergaard je povećao prednost realizacijom jedanaesterca u 50. minuti. Također, praška Sparta je na dobrom putu prema Ligi prvaka nakon što je slavila s 2:0 na gostovanju kod švedskog Malmöa.