THE SHOW MUST GO ON

Bernie poludio, šalje vozače i bolide u pakao

13.04.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Međunarodna automobilistička organizacija (FIA) objavila je vijest da će se održati četvrta po redu utrka nove sezone Formule 1 u Bahrainu te garantira sigurnost svim momčadima

Utrka koja je zbog krvavih sukoba prošle godine otkazana ipak će se ove održati. Šef Formule 1 Bernie Ecclestone je nakon sastanka s predstavnicima 12 momčadi izjavio da je 200 posto sigurno da će se ovogodišnja utrka održati.

'Sve su momčadi sretne što će voziti idućeg vikenda u Bahrainu. Ništa se strašnoga tamo ne događa. Imam prijatelje i znam ljude u Bahreinu koji su mi rekli da je sve mirno i tiho', rekao je Ecclestone nakon sastančenja u Kini, gdje se ovog vikenda vozi treća utrka prvenstva.

Spomenimo da je ovu izjavu šef Formule dao svega nekoliko sati nakon što su u Manami dva auta dignuta u zrak bombom iz kućne radinosti. Sedam policijskih službenika je ranjeno, od čega trojica teže.

Inače, prosvjednici za ljudska prava su već nekoliko puta pozvali momčadi Formule 1 da bojkotiraju dolazak u Bahrain jer se utrkom pokušavaju sakriti stvarni problemi zemlje.