LIGA NACIJA

Bivši dinamovac otkrio na čemu Hrvati zavide Poljacima

15.10.2024 u 17:41

Bionic
Reading

Hrvatska od 20:45 sati igra ključnu utakmicu u Ligi nacija. U 4. kolu gostuje u Poljskoj. Ako ostane neporažena, jako će se približiti prolasku u četvrtfinale natjecanja.

Utakmicu je za poljski TVP Sport najavio Ivica Vrdoljak, bivši igrač Dinama. Vrdoljak je ostavio veliki trag u poljskom nogometu gdje je igrao sedam godina.

'Hrvatska nije u savršenoj formi, ali mi smo favoriti. Protiv Škotske nismo odigrali neku izvanrednu utakmicu, ali naši su igrači odradili što su morali. Jednostavno dobivamo utakmice koje moramo dobivati, a to pokazuje da imamo kvalitetu u momčadi', rekao je Vrdoljak.

'Hrvatska ima jednu slabu točku - krila. Međutim, u 3-5-2 formaciji teško je govoriti o slabim točkama. Obrana na čelu s Gvardiolom je vrlo jaka, vezni red isto.'

Utakmica će se igrati na Nacionalnom stadionu u Varšavi, prekrasnom stadionu na kojem mnogi hrvatski navijači zavide Poljacima.

'Šteta što Hrvatska nema barem jedan lijepi nacionalni stadion. Naši nogometaši već godinama postižu sjajne rezultate na velikim nogometnim smotrama, ali to se ne odražava na infrastrukturu. Tako je bilo, sad je i još će dugo tako biti. Nažalost, to je realnost. Ako konačno dobijemo lijepi stadion, bit će samo jedan. U Hrvatskoj se ne troši puno na sport, a sport je dao punoj našoj zemlji. Kad odete u inozemstvo, naša se zemlja najčešće povezuje sa sportašima, a posebno nogometašima. Luka Modrić je poznat u cijelom svijetu, dobitnik je Zlatne lopte, zvijezda je Real Madrida, a u domovini igra na takvim stadionima. Šteta što vlast nema volje odužiti se sportašima koji predstavljaju našu zemlju.'