opaska savezu

Bivši igrač Dinama preuzeo Maribor, Kek se jako naljutio

15.10.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Boštjan Cesar (42), nekadašnji igrač Dinama te bivši slovenski reprezentativac, napustio je stožer slovenske nogometne reprezentacije kako bi postao glavni trener NK Maribor

Potpisao je trogodišnji ugovor i naslijedio smijenjenog trenera Antu Šimundžu. Ovaj potez izazvao je razočaranje i ljutnju kod izbornika Slovenije Matjaža Keka.

'Moramo pronaći odgovarajuće ljude koji žele raditi s nama, koji imaju pravi karakter i znanje. Sve smo to imali u jednoj osobi. Zahvalan sam mu, no imam svoje mišljenje, vjerujem da me razumijete. Nogometni savez nije smio dopustiti da se ovo dogodi', komentirao je Kek iznenadni odlazak pouzdanog suranika.

Cesarova bogata igračka karijera trajala je 20 godina, a tijekom nje nosio je dres Dinama, Marseillea, West Bromwich Albiona, Grenoblea i Chieva.Bio je izbornik slovenske U-19 reprezentacije te pomoćnik Keka u seniorskoj momčadi. Ovo je njegov prvi samostalni trenerski angažman.

Po preuzimanju Maribora, Cesar je izjavio: 'Zahvaljujem Mariboru i vodećim ljudima kluba što su me izabrali, prezentirali mi projekt i dali mi priliku. Znamo što Maribor znači u Sloveniji, kako bogatu prošlost ima. Počašćen sam što sam dio budućnosti kluba. Projekt je velik, sretan sam i ponosan što zajedno krećemo u ovaj izazov.'

Na ljestvici slovenskog prvenstva Maribor je drugi s 21 bodom. Olimpija na prvom mjestu ima 22 boda. Nakon 11. kola u tri boda stala su još tri kluba. Koper i Celje imaju po 20, a Bravo 19 bodova.

Standings provided by Sofascore