NK SAMOBOR ŽELI NAPRIJED

Bivši klub Bišćana i Šokote hvata zamah; zato je i stigao iskusni sportski direktor

12.06.2024 u 10:01

Bionic
Reading

Nogometni klub Samobor u sezoni 1997./98. bio je član najelitnijeg hrvatskog nogometnog ranga, pa su na njegovom stadionu gostovali Dinamo (op.a., tada Croatia), Hajduk, Osijek, Rijeka, Šibenik, Zadarkomerc... No malo-pomalo klub je padao i sada je u četvrtom rangu, točnije u Trećoj NL - skupini Centar

Međutim očito su podno Samoborskog gorja zapuhali neki novi vjetrovi, jer nakon što su klub preuzeli predsjednik Mario Vojvoda i dopredsjednik Miroslav Čarapar, poduzetnici iz tog kraja, a znamo da Samobor spada u najbogatije gradove Hrvatske (u gradu i u Sv. Nedjelji egzistira oko 300 poduzeća, pa ulaganja ne bi smjela biti upitna), postavljeni su novi ciljevi.

Prvi je plasman u Drugu NL, a onda, za koju godinu, pokušaj 'napada' na SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu.

Podsjetimo samo, u NK-u Samobor, kojem je nekad na čelu bio Marinko Boban, otac legendarnog Zvonimira Bobana, igrali su i Igor Bišćan, Tomislav Butina, Tomo Šokota, Slađan Ašanin, Besnik Hasi, Fatmir Vata, Mario Musa... Dakle igrači koji su nastupali potom i za reprezentacije, ali i najveće europske klubove.

No da bi se došlo do te faze, ide se korak po korak, a najvažniji je sportski sektor. I zato su Vojvoda i Čarapar na funkciju sportskog direktora doveli Dražena Koštru, a on je godinama radio odličan posao u NK-u Rudeš i sve momčadi uveo u prve lige.

Osim Koštre, u klub će kao savjetnik Uprave za sport ući njegova supruga Matea Parlov Koštro, hrvatska maratonka koja će ovog ljeta trčati na Olimpijskim igrama u Parizu. Jer očito se i NK Samobor sprema za utrku 'na duge staze'.

I ono što je posebno važno, klub je infrastrukturno odlično posložen te ima pet nogometnih terena, s time da čak četiri imaju rasvjetu.

Dakle Samobor se vraća na nogometnu kartu Hrvatske nakon dugo vremena.