bacio se na posao

Bjelica odradio prvi trening po povratku u Dinamo

26.09.2024 u 20:39

Bionic
Reading

Bjelica je prvi mandat u Dinamu vodio od 2018. do 2020. godine, osvojivši dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup te postigavši zapažene rezultate u Europi.

Nenad Bjelica (53) odradio je prvi trening s Dinamom nakon što je danas započeo svoj drugi mandat na klupi. Dinamo je prošli tjedan smijenio Sergeja Jakirovića zbog loših rezultata, uključujući remi s Rijekom (1:1), poraz od Hajduka (0:1) i težak poraz od Bayerna (9:2) u Ligi prvaka.

Momčad je privremeno vodio Sandro Perković, pod čijim je vodstvom Dinamo izgubio od Slaven Belupa (4:1), ali je prošao u 1/16 finala Hrvatskog kupa.

  • +48
SuperSport Hrvatski nogometni kup: Banjole - Dinamo, 25.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

Nenad Bjelica potpisao je ugovor s Dinamom do 2026. godine, a prema saznanjima, njegova plaća bit će 20% manja nego u prvom mandatu, odnosno nešto više od milijun eura po sezoni.

'Problem momčadi je više psihološki, a to se može popraviti kroz razgovore s igračima. Fizički, taktički i tehnički ne možemo puno mijenjati u kratkom roku, ali moramo vratiti samopouzdanje. Dinamo ima izuzetno kvalitetnu momčad s dupliranom i tripliranom pokrivenošću svih pozicija, a psihološki ćemo raditi do utakmice s Lokomotivom,' rekao je Bjelica u prvom intervjuu po povratku.

Na klupi Dinama odradio je 100 utakmica, ostvarivši 72 pobjede, 15 remija i 13 poraza. Novi mandat započinje u izazovnom trenutku za klub, nakon loših rezultata u domaćim i europskim natjecanjima.

Dinamo u subotu igra protiv Lokomotive u SuperSport HNL-u, a u srijedu ih čeka susret s Monacom u Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore