nije mu lako

Ricciardo službeno dobio 'pedalu'; poznato je tko će ga zamijeniti u Hondi

26.09.2024 u 20:12

Bionic
Reading

Ova promjena dolazi nakon spekulacija o Ricciardovom odlasku, a Lawson će odraditi preostalih šest utrka sezone uz Yukija Tsunodu, donoseći novu energiju u tim.

Liam Lawson vraća se u Formulu 1 od iduće utrke u Austinu, nakon što je Red Bull očekivano potvrdio da neće nastaviti suradnju s Danielom Ricciardom, koji je u Singapuru odvozio svoju posljednju F1 utrku.

Lawson će preuzeti RB-ov bolid na VN Sjedinjenih Američkih Država sljedećeg mjeseca te će odraditi preostalih šest utrka zajedno s Tsunodom, izvještava MAXF1.net.

Uoči prethodne utrke u Singapuru, glasno se spekuliralo da bi to mogla biti Ricciardova posljednja F1 utrka, na što je Australac uoči vikenda izjavio da o tome ništa ne zna, ali nakon utrke priznao je da je svjestan kako bi 'to moglo biti to'.

Ricciardo je svoje najbolje trenutke u F1 karijeri doživio u Red Bullu, u koji je stigao 2014. godine iz Toro Rossa. Tijekom svog boravka u momčadi ostvario je osam pobjeda, tri pole positiona i dva treća mjesta u prvenstvu. Nakon toga napustio je momčad i prešao u Renault.

Nakon dvije godine u Renaultu, Ricciardo je proveo još dvije razočaravajuće godine u McLarenu, a nakon loših nastupa De Vriesa na početku 2023. sezone, Ricciardo je dobio novu priliku.

  • +4
Formula 1, VN SIngapura, 21.9.2024. Izvor: Profimedia / Autor: DPPI / Panoramic / Profimedia

Red Bullova ideja bila je da, ukoliko se pokaže značajno boljim od Tsunode, Ricciardo ponovno zauzme mjesto u glavnoj momčadi uz Verstappena, no to se nije dogodilo.

'Svi u VCARB-u željeli bismo zahvaliti Danielu na njegovom napornom radu u posljednje dvije sezone s nama,' izjavio je šef RB momčadi Laurent Mekies.

'Donio je mnogo iskustva i talenta u momčad, uz fantastičan stav, koji je svima pomogao u razvoju i jačanju timskog duha. Daniel je bio pravi džentlmen i na stazi i izvan nje, uvijek s osmijehom. Nedostajat će nam, ali uvijek će imati posebno mjesto u Red Bullovoj obitelji.'

'Također bih želio iskoristiti ovu priliku da poželim dobrodošlicu Liamu. Momčad ga već dobro poznaje. Vozio je za nas prošle sezone i dobro se snašao u teškim okolnostima, stoga će prijelaz biti prirodan.'

'Sjajno je vidjeti mlade talente iz Red Bullove obitelji kako čine sljedeći korak. Radujemo se što ćemo se sada fokusirati na ostatak sezone zajedno.'

  • +4
Formula 1: VN Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: DPPI / imago sportfotodienst / Profimedia