dinamo

Bjelica za derbi u problemima sa zvijezdama. Neki su 'out, neki su jako upitni

25.10.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Dinamo se nakon velike pobjede u Ligi prvaka u Salzburgu vraća prvenstvenim obvezama. U nedjelju u 16 sati na Maksimiru dočekuje Osijek u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a.

Momčad Nenada Bjelice uoči ovoga kola zaostaje četiri boda za vodećim Hajdukom, koji dan ranije igra protiv Lokomotive. Lako bi se moglo dogoditi da Splićani slave i da Dinamo u derbi s Osijekom uđe sa sedam bodova zaostatka. 'Sve je isto k'o i lani', rekli bi pesimisti, ali Bjelica je uvjeren da je njegova momčad spremna za uspješnu igru na dva fronta.

Dinamov trener za derbi s Osijekom neće moći računati na Stefana Ristovskog, koji susret propušta zbog tri žuta kartona. No, vrlo lako bi se moglo dogoditi da Ivan Nevistić i Bruno Petković također propuste susret, ali zbog ozljeda. Obojica još nisu zaliječila svoje ozljede. Nevistić ima problema s listom, a Petković s aduktorom zbog čega je utakmicu u Salzburgu započeo na klupi.

Petkovića aduktor ozbiljno muči već neko vrijeme i Bjelica s njim ne želi riskirati, jer bi gubitak takvog igrača na duži period bio ozbiljan problem. Protiv Osijeka bi trebao krenuti Sandro Kulenović, ali i on je u Salzburgu nezgodno pao na rame u akciji u kojoj je isključen golman Salzburga. No, kod Kulenovića je situacija nešto bolja pa bi on trebao biti spreman za Osijek.

'S Petkovićem i Nevistićem je slično stanje kao i protiv Salzburga. Nevistića ima bolje i lošije dane i vidjet ćemo. Znate mene, koristio sam u svojem prvom mandatu oba vratara, nemam s tim problem. Isto tako što se tiče Brune, nemam problem igrati s Kulenovićem ili da izmislim nekog napadača od ovih krila koja imam. Stanje je nepromijenjeno, vidjet ćemo kako je s njima dvojicom. Ostali su dobri, neki su malo umorni, ali to je normalno', rekao je Bjelica na press konferenciji uoči utakmice.

Bjelica je i u svojem prvom mandatu u Maksimiru vrlo dobro balansirao igranje u prvenstvu i u Europi i imao je praktički po jednu momčad za svako od ta dva natjecanja. Protiv Osijeka će sigurno biti promjena u sastavu, a očekuje se da će Dinamo opet igrati u nekoj varijaciji sustava s četvoricom u zadnjoj liniji. To bi otvorilo prostor krilnim napadačima, kojih je jako puno u Maksimiru, a koji u Europi ne dobivaju toliko prilika.

Standings provided by Sofascore