NAJBOLJI HRVAT U NBA-U

Bogdanović poslao poruku suigračima: Bilo je stvarno ružno...

01.03.2016 u 14:39

Bionic
Reading

Nakon utakmice u Los Angelesu, u kojem su Brooklyn Netsi poraženi od LA Clippersa 105:95, hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović rado je odgovarao na sva pitanja lokalnih novinara. U nekim odgovorima naš najbolji NBA igrač poslao je jasnu poruku suigračima u reprezentaciji jer očito je da ga još uvijek boli debakl protiv Češke…

Tako je u razgovoru s američkim Hrvatima iz San Pedra, s portala CroatianSports.com, progovorio o planovima u NBA ligi, ali i o hrvatskoj reprezentaciji.

Tako je, očekivano, jedno od pitanja bilo i ono o debaklu na Eurobasketu, na kojem je Hrvatska u osmini finala uvjerljivo poražena od Češke.

'Iskreno, nisam ni u najgorim snovima očekivao da ćemo izgubiti od Češke, a nadao sam se da možemo pobijediti Francuze ili čak Španjolce… Protiv Češke stvarno ne znam što se dogodilo, to je bio možda najlošiji naš dan otkad ja igram za reprezentaciju. Nadamo se da se to više neće ponoviti. Bilo je stvarno ružno, kako za nas tako i za sve navijače', kazao je 26-godišnji Bogdanović, a u zadnje vrijeme, otkad je Joe Johnson napustio klub, igra sve više i ima status igrača startne petorke.

S obzirom da je jasno kako Brooklyn Netsi neće igrati u play-offu, Bogdanović je nekoliko riječi kazao i o dodatnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Janieru. Na pitanje što se mora promijeniti, kazao je:

DRAŽEN I DRES NETS 3

'Velika je stvar to što Draženov dres (Nets 3) visi u dvorani te u novom centru za treniranje. Inspiracija je kada vidiš veličinu koja dolazi iz tvojih krajeva i to mi daje još veći poticaj za rad i bolje igre na terenu.'


'Prije svega moramo pokušati promijeniti pristup igri, ali i reprezentaciji. Zadnjih godina navijači i javnost nisu zaslužili da se tako vraćamo s europskih prvenstava. Nadam se prije svega da ćemo dočekati kvalifikacije zdravi, da ćemo napraviti neko iznenađenje i probati se kvalificirati u Rio', ozbiljnim glasom kazao je stasiti Mostarac koji na Eurobasketu nije mogao pružiti maksimum zbog ozljede noge te potresa mozga.

Kada je Eurobasket u pitanju, zanimljivo je bilo čuti i Bogdanovićevo objašnjenje toga zašto zagrebačka Arena nije bila puna na svakoj utakmici.

'Glupo je sada govoriti o tome… Atmosfera protiv Slovenije bila je odlična, protiv Grčke je čak i bolja... Ostali protivnici nisu bili toliko atraktivni za publiku, ali isto tako mislim da se trebao odraditi bolji posao u marketingu i organizaciji te nekako privući navijače. Takav događaj nećemo još neko vrijeme gledati u Hrvatskoj', bez dlake na jeziku kazao je Bogdanović. Nema sumnje da će neke ljude iz HKS-a, koji su sudjelovali u organizaciji zagrebačke skupine, ova kritika zaboljeti.

U ostatku intervju, koji možete vidjeti u prilogu, Bogdanović je govorio 'kako bi volio ostati što je dulje moguće u NBA-u, ali se ipak ima namjeru vratiti u Europu', naglasio je kako je po njegovu mišljenju 'Dražen Petrović najbolji europski košarkaš svih vremena', a kazao je i kako 'često viđa Jay-Z-ja i njegovu suprugu Beyonce'.

Posebno je simpatično zadnje pitanje, nakon kojeg se na licu našeg igrača razvukao osmijeh...