NBA ZVIJEZDA ZA TPORTAL

Bogut otvoreno o hrvatskim generalima i salutiranju LeBrona!

23.11.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Australski košarkaš hrvatskog podrijetla Andrew Bogut, prvi izbor NBA drafta 2005. godine, za tportal.hr ispričao nam je svoje dojmove kako je u dalekoj Kaliforniji doživio oslobađajuću presudu generala Gotovine i Markača

Poznato je kako 28-godišnji Bogut na leđima već dugo godina nosi tetovažu viteza na konju s velikim hrvatskim grbom te kako većinom sluša hrvatske pjesme u svom domu i automobilu.

Njegov otac Mišo rođen je u Osijeku, majka Anica u Karlovcu, a poznato je da Andrew svake godine nekoliko mjeseci provede na odmoru u Hrvatskoj. Kupio je apartman s pogledom na more u Novalji na otoku Pagu i kaže kako će jednoga dana, u igračkoj mirovini, sigurno živjeti na relaciji Australija-Hrvatska.

Zbog obaveza u svom novom klubu Golden State Warriors i vremenske razlike od devet sati za oslobađajuću presudu hrvatskih generala saznao je kada se probudio.

'Iako nisam rođen u Hrvatskoj, moram reći da sam bio jako, jako ponosan i sretan kada sam vidio da su iz Haaga pustili na slobodu naše generale. Svaka čast!', kazao je za tportal.hr Bogut koji se ove sezone baš i nije naigrao jer ima problema s ozljedom gležnja (odigrao je samo četiri utakmice).

'Ide na bolje, još najviše tjedan, dva neću moći igrati. Ne znam što bih rekao, stisnut ću zube i pokušati pomoći svojim suigračima', dodao je 213 cm visoki Andrew koji se na polovici prošle sezone iz hladnog Milwaukeeja preselio u sunčani Oakland.

'Kalifornija je odlična za život! Kuća mi je udaljena 20-ak minuta vožnje od Oaklanda, a klima je kakvu sam samo poželjeti mogao. Imam sve što trebam ovdje i baš uživam. Sto puta mi je bolje nego u Milwaukeeju', kaže Bogut.

Za kraj nas je zanimalo vjeruje li da je LeBron James na utakmici u Milwaukeeju, u kojem živi velik broj Hrvata, salutirao u čast hrvatskih generala na molbu fana na Facebooku.

'Iskreno, mislim da to s LeBronom nije istina, često on zna salutirati, ali kada sam pročitao vaš članak... Hmm, tko zna, možda ih je stvarno pozdravio.'