australian open

Borna Ćorić Australian Open otvara protiv Čeha Lehecke, Donna Vekić igra protiv kvalifikantice

12.01.2023 u 10:30

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić otvorit će prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open, koji počinje 16. siječnja, protiv Čeha Jirija Lehecke. Petra Martić će u 1. kolu za suparnicu imati Švicarku Vikoriju Golubić, a Dona Vekić kvalifikanticu Ruskinju Oksanu Selehmetovu...

Borna Ćorić, koji je 21. nositelj i koji će biti jedini hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji nakon odustajanja Marina Ćilića zbog ozljede koljena, za prolazak u 2. kolo borit će se protiv Čeha Jirija Lehecke, 78. na ATP ljestvici s kojim do sada nije igrao, odlučio je ždrijeb.

Petra Martić (WTA-37.) će prolazak u drugo kolo tražiti protiv Švicarke Vikorije Golubić, 81. tenisačice svijeta, s kojom se do sada susrela jednom, 2015. kada ju je pobijedila. 

Suparnica Donni Vekić (WTA-60.) je kvalifikantica iz Rusije Oksana Selehmeteva, 179. na WTA ljestvici i to će biti njihov prvi međusobni ogled,  

Što se tiče favorita, srpski tenisač Novak Đoković, koji se vraća na Australian Open nakon prošlogodišnje deportacije zbog necijepljenja protiv korone kao 4. nositelj, u prvom kolu će za suparnika imati Španjolca Roberta Carballesa (ATP-75.).

Đoković će ove godine pokušati izjednačiti rekord Rafaela Nadala koji ima rekordna 22 Grand Slam naslova.

Španjolac Nadal, koji je postao prvi nositelj nakon povlačenja svog sunarodnjaka Carlosa Alcaraza, u prvom kolu ide na Britanca Jacka Drapera (ATP-40.).

Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek započet će svoj pohod na prvu krunu u Melbourneu protiv Njemice Jule Niemeier (WTA-68.).

Tunižanka Ons Jabeur, druga na ljestvici, igrat će protiv Slovenke Tamare Zidanšek (WTA-88.), a treća tenisačica svijeta Amerikanka Jessica Pegula protiv Jaqueline Cristian (WTA-143.) iz Rumunjske.