sad je službeno

Boško Šutalo napustio zagrebački Dinamo; igrat će u klubu koji vodi Ivan Leko!

08.07.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Boško Šutalo napustio je zagrebački Dinamo i otišao je u belgijski Standard iz Liegea koji vodi Ivan Leko

Tu vijest potvrdio je GNK Dinamo službeno iako se o tome piše zadnjih tjedan dana:

'Boško Šutalo nakon pune dvije godine napušta Dinamo, a karijeru će nastaviti u belgijskom Standardu iz Liegea. Za Dinamo je upisao 27 nastupa uz jedan pogodak te je osvojio pet trofeja od čega dva naslova prvaka, jedan Kup i dva Superkupa. Dragi Boško, hvala na zajedničkim danima i ugodnoj suradnji i sretno u nastavku karijere', objavili su iz kluba.

Podsjetimo, krajem lipnja tportal je pisao o tom transferu detaljno, a više o tome pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, Šutalo je prije dvije godine došao u Dinamo iz Atalante. 'Modri' su za njega platili odštetu nešto veću od četiri milijuna eura čime je Šutalo postao drugi najveći ulazni transfer Dinama svih vremena. Ispred njega je samo Marko Rog za kojeg je Dinamo svojevremeno Splitu platio 'okruglih' pet milijuna eura odštete...

Šutalo je u prošloj sezoni odigrao za Dinamo 19 utakmica, a ukupno je u dresu Modrih nastupio 27 puta od kad je u lipnju 2022. godine stigao na Maksimir. Ostatak vremena je vremena bio ozlijeđen pa je to i najveći razlog zašto napušta Dinamo.

Dodajmo kako je u svojoj premijernoj sezoni s plavima, u ljeto 2022., odigrao važnu ulogu na putu ka Ligi prvaka, sudjelovao u pobjedi protiv bugarskog Ludogoretsa u Zagrebu s 4:2, a potom i u play-offu za ulazak u grupnu fazu, u velikih 4:1 protiv norveškog Bodø/Glimta. Štoviše, za plave je debitirao u pobjedi protiv Istre s 4:1, a svoju premijeru okrunio i pogotkom. No, ozlijedio se već krajem kolovoza, u svom osmom službenom nastupu za plave, i to na iznimno neugodnom i nimalo prikladnom terenu u gostima u Šibeniku. S Dinamom je osvojio pet trofeja od čega dva naslova prvaka, jedan Kup i dva Superkupa.

Koliko će Dinamo zaraditi na Šutalu, kad je novi transfer u pitanju, nije poznato.

  • +8
Dinamo predstavio nove dresove Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL