psk_2

Fussballliebe Finale

Ovo je čudo od lopte s kojom će se igrati polufinala i finale Eura

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.07.2024 12:45
  • Objavljeno 08.07.2024 u 12:46
Bionic
Reading

Adidas je predstavio loptu 'Fussballliebe Finale' s kojom će se igrati utakmice polufinala i veliki finale Eura u Njemačkoj

U odnosu na loptu 'Fussballliebe', s kojom se igralo u dosadašnjem dijelu Eura, lopta za samu završnicu turnira dizajnerski je malo 'dotjerana'.

Na originalni dizajn koji je osmišljen za prvi dio Eura, sad su dodani detalji koji dopunjavaju crvene, zlatne i crne elemente koji su na lopti bili kao boje domaćina Njemačke.

Tako je bijela podloga sada postala srebrna i simbolizira boju pehara. Sama boja je posebno izrađena i ispitana kako bi proizvođač bio siguran da neće imati neprihvatljiv odsjaj na terenu koji bi mogao ometati nogometaše za vrijeme igre, ali isto tako gledatelje na stadionu i pred malim ekranima.

'Fussballliebe Finale' je, osim vizualnog, poboljšana i u tehnološkom smislu.

Naime, nova će lopta imati posebnu tehnologiju koja je izravno povezana s VAR sobom. Poseban će čip i mreža senzora koji se nalaze u lopti prikupljati sve informacije te ih slati u VAR sobu u realnom vremenu.

Ova inovacija će, u kombinaciji s pozicijom igrača i umjetnom inteligencijom, doprinijeti poboljšanju tehnologije poluautomatskog zaleđa, naveli su iz Adidasa.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal