engleska liga

Brighton neočekivano 'otkinuo' bod Arsenalu; svi su ljutiti na suca

31.08.2024 u 15:50

Bionic
Reading

Sjajnu su utakmicu u 3. kolu Premiershipa na Emiratesu odigrali Arsenal i Brighton. Susret je završio bez pobjednika, bilo je 1:1, a 'topnici' su od 49. minute igrali s igračem manje nakon što je Rice zaradio drugi žuti karton

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika, ali 'topnici' su svoju prvu pretvorili u gol za vodstvo. U 38. minuti je Kai Havertz pogodio za vodstvo Arsenala i to nakon asistencije Sake koji je ukrao jednu loptu, sjajno proigrao Havertza koji hladnokrvno loba golmana gostujuće momčadi.

U 49. minuti je Declan Rice dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Napravio je Rice prekršaj pred golom gostiju, a onda je stao pred loptu, te ju je malo gurnuo od sebe.

U tom trenutku igrač Brightona Joel Veltman krenuo izvesti taj slobodan udarac, ali je umjesto lopte 'šutnuo' Ricea. Ovaj je teatralno pao na travnjak, igrači Arsenala odmah su tražili karton za igrača Brightona, ali je na kraju glavni sudac Chris Kavanagh put u svlačionicu pokazao Riceu.

  • +6
Arsenal - Brighton, engleska liga, 31.8.2024. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Ne treba ni isticati da su na kraju obje momčadi bile izuzetno nezadovoljne suđenjem...

Nije dugo trebalo Brightonu da dođe do izjednačenja. Igrala se 58. minuta kada je Joao Pedro jedan odbijanac pospremio u prazan gol 'topnika' za konačnih 1:1.

Oba sastava sada imaju po sedam bodova, jedan više od Manchester Cityja i Liverpoola. City će kasnije u subotu gostovati kod West Ham Uniteda, a Liverpool u nedjelju kod Manchester Uniteda.

Standings provided by Sofascore