PETI POKUŠAJ

Čačić uoči Porta: Moramo biti drski i arogantni

19.11.2012 u 15:03

Bionic
Reading

Dan prije odlaska u Portugal trener 'modrih' Ante Čačić najavio je ogled petog kola Lige prvaka u kojemu će Dinamo kod Porta tražiti prvi bod ili prvi gol u skupinama ove sezone

Dan prije odlaska u Portugal trener 'modrih' Ante Čačić najavio je ogled petog kola Lige prvaka u kojemu će Dinamo kod Porta tražiti prvi bod ili prvi gol u skupinama ove sezone

'Igramo s vodećom momčadi naše skupine koja je apsolutni favorit. Naš cilj je, kao i svaki put dosad, biti što bolji i učinkovitiji te uhvatiti nešto više od dobrog dojma,' rekao je trener modrih na otvaranju pa nastavio:

'Ne bih se zamarao time hoćemo li zabiti gol ili ne, a naravno da bih volio da osvojimo bodove. Mislim da treba biti realan i gledati na stvari, a ja mislim da smo svaku utakmicu u Ligi prvaka sve bolji. Lišimo li se 'dječjih bolesti' i smanjimo pogreške, onda ćemo dugo biti u dobroj poziciji', smatra Čačić.

Najavio je mogućnost novih europskih minuta za mladog Halilovića te iznio nacrte taktičkog plana za dvoboj na Dragau.

'Utakmica u Zagrebu pokazala je da su oni bolji, ali i da možemo igrati s njima jer smo do samog kraja bili tu negdje i rezultat je bio neizvjestan. Uz malo sportske sreće i koncentracije u završnici, utakmica u Portugalu može završiti bolje za nas. Mi bismo željeli igrati otvorenije, ali protivnik nas kvalitetom tjera u podređeni položaj gdje moramo biti kompaktni i dobro stajati. S druge strane, kada dođemo u posjed, moramo biti drski, arogantni i tražiti nešto više', kaže trener koji neće moći računati na Antu Rukavinu.

Uvjerljiva pobjeda protiv Zadra mogla bi biti dodatan 'vjetar u leđa' Dinamu.

'Nema razloga da igrači ne vjeruju u sebe. Sigurno da je na ovom nivou, kakav je u Ligi prvaka, manjak iskustva hendikep jer igramo protiv najboljih svjetskih igrača koji kažnjavaju svaku pogrešku, ali mi vjerujemo da možemo', zaključio je trener 'modrih'.