EUROPSKE LIGE

Ćaleta-Car zabio za RB Salzburga; Bayernu Superkup; PSG lako i bez Neymara

05.08.2017 u 21:24

Bionic
Reading

Polako se zahuktavaju nogometna prvenstva u drugim europskim ligama, a u pojedinim klubovima ističu se i hrvatski nogometaši

Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car bio je strijelac za Salzburg koji je u susretu 3. kola austrijskog prvenstva na svom terenu svladao Admiru sa 5-1 (2-0).

Ćaleta-Car je pogodio za 3-0 u 51. minuti, a na terenu je proveo svih 90 minuta.

Salzburg je vodeći na ljestvici sa sedam bodova, koliko ima i drugi LASK, dok je Admira sedma s tri boda. 

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna odigrao je čitavu utakmicu za Šahtar iz Donecka koji je u 4. kolu ukrajinskog prvenstva kao domaćin u Harkivu svladao Iličevec iz Mariupolja sa 3-1 (2-0) te je bio asistent za prvi pogodak svoje momčadi.

Šahtar sada ima devet bodova, kao i vodeći Dinamo iz Kijeva koji ima utakmicu manje, dok je Iličevec šesti s pet bodova.

Nogometaši PSG-a krenuli su pobjedom u novu prvenstvenu sezonu nakon što su u subotu na svom terenu svladali Amiens sa 2-0 pogocima Cavanija (42) i Pastorea (80).                      

Najskuplji nogometaš u povijesti Brazilac Neymar, koji je za 222 milijuna eura stigao iz Barcelone, zbog sređivanja administrativnih detalja nije debitirao u dresu PSG-a, ali je bio na stadionu i uoči utakmice je predstavljen navijačima.

  • +8
Neymar u PSG-u Izvor: Reuters / Autor: CHRISTIAN HARTMANN

Santinijev Caen je u 1. kolu francuskog prvenstva u gostima izgubio od Montpelliera sa 0-1. Pobjedu Montpellieru donio je Souleymane Camara u 59. minuti, a Ivan Santini , koji je odigrao cijeli susret za Caen, najbolju je prigodu imao u 11. minuti, ali je njegov pokušaj glavom završio iznad gola.

Nogometaši Bayerna iz Muenchena pobjednici su njemačkog Superkupa, oni su u Dortmundu svladali domaću Borussiju boljim izvođenjem 11-eraca, ankon 90 minuta rezultat je bio 2-2 (1-1), a Bavarci su slavili u raspucavanju s bijele točke sa 5-4.

Borussia je dva puta vodila preko Pulišića (12) i Aubameyanga (71), no Bayern je uspio poravnavati golm Lewandowskog (18) i autogolom Buerkija (88-ag).

U raspucavanju je Buerki uspio prvi obraniti 11-erac Kimmicha, ali potom je Ulreich zaustavio šut Rodea, da bi u šestoj seriji vratar Bayerna obranio i pokušaj Bartre te tako donio trofej svom sastavu.