REAL SLAVIO U PAMPLONI

Carlo Ancelotti hvalio je Luku Modrića, a za 'nagradu' ga protiv Liverpoola šalje na klupu?!

19.02.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Madridski Real pobjedom 2:0 kod Osasune u Pamploni ostao je u utrci s Barcelonom za naslov španjolskog prvaka. Istina, utrka nije baš neizvjesna, jer zaostatak Kraljeva sada iznosi pet bodova (uz utakmicu manje Katalonaca)

Dugo je na stadionu u Pamploni bila 'nula', ali uporni igrači madridskog Reala ipak su u završnici dvoboja uspjeli doći do pobjede.

Zabijali su Federico Valverde u 78. minuti, odnosno Marco Asensio u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić odradio je svih 90 minuta. I to očito jako dobro, jer trener Ancelotti pohvalio ga je nakon dvoboja.

'Camavinga je igrao vrlo dobro, gdje god da je igrao. Baš kao i kompletni vezni red, s Modrićem i Ceballosom. Odradili su sjajan posao, dok je Camavinga sjajno surađivao i s Valverdeom', izjavio je Ancelotti.

I odmah je najavio sljedeću utakmicu,a to je okršaj s Liverpoolom u osmini finala Lige prvaka.

'Mislim da će Benzema biti spreman za Liverpool. Vinicius je u sjajnoj formi, spektakularan je, neumoran i nevjerojatan. Zadovoljni smo ovom utakmicom, dobro smo odigrali i okrećemo se sljedećim izazovima'.

Naravno, kad je već Ancelotti najavio okršaj protiv Redsa, i španjolski su se mediji okrenuli toj zadaći Kraljeva, te su počeli kalkulirati o mogućem sastavu.

S obzirom na to da Tonija Kroosa vjerojatno neće biti zbog ozljede, u sastavu se očekuje Aurelien Tchouaméni, koji je propustio ogled protiv Osasune. Ancelotti ga nije želio forsirati, jer se tek oporavio, ali se očekuje da bi Francuz trebao biti u početnoj postavi Realove momčadi na Anfieldu.

Eduardo Camavinga odigrao je svih zadnjih deset utakmica op.a odnosno 960 minuta, jer u finalu Kupa kralja Real je igrao 120 minuta) i postao je nezamjenjiv član postave, zbog čega je ustvari i doveden na Santiagu Bernabeu. A kako se od Liverpoola očekuje da će igrati visoki presing, Realova vezna linija morati biti spremna za taj izazov.

Zato Marca i sugerira da bi obojica krenula na Anfieldu kako bi Real trkački odgovorio na presing Liverpoola. Drugim riječima, to znači da bi Modrić vjerojatno ispao iz početne postave jer bi uz njih dvojicu u vezi igrao Federico Valverde, strijelac gola protiv Osasune.