DOLAZI IZ FULHAMA

Chelsea doveo hvaljenog braniča koji je bio na meti Uniteda, Atlética i Newcastlea

07.06.2024 u 12:29

Bionic
Reading

Fulhamov branič Tosin Adarabioyo bio je na meti najvećih svjetskih klubova, ali je na kraju odlučio odabrati Chelsea. Na Stamford Bridge stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora

Engleski branič Tosin Adarabioyo napustio je Fulham i bez odštete preselio u redove Chelsea potpisavši četverogodišnji ugovor za Bluese.

Adarabioyo je prvo pojačanje londonskog sastava za novu sezonu i prvo pojačanje nakon što je klub preuzeo talijanski menadžer Enzo Maresca.

'Chelsea je ogroman klub i ovo je važan trenutak za mene. Rođen sam tri milje od Stamford Bridgea i sretan sam što ću ovdje nastaviti karijeru,' kazao je 26-godišnji branič.

Rođen u Londonu, ali odrastao u Manchesteru, Tosin je započeo karijeru u Manchester Cityju gdje je prošao kroz sve dobne kategorije. Međutim, u seniorskoj konkurenciji nije dobio pravu priliku, veći dio vremena je proveo na posudbama u West Bromwich Albionu i Blackburn Roversu, a potom 2020. preslio u Fulham. Posljednje četiri godine je za Fulham upisao 132 nastupa i postigao pet golova.

'Oduševljeni smo što smo doveli Tosina u Chelsea. Tijekom svoje karijere pokazao je zrelost i obrambene kvalitete te je u posljednjim sezonama stekao bogato iskustvo u Premier ligi,' rekli su sportski direktori Chelseaja Laurence Stewart i Paul Winstanley.

Adarabioyo je već neko vrijeme velika Chelseajeva želja, ali se u priču naknadno uključio i Manchester United koji je, kako piše BBC, pokušao oteti braniča londonskom klubu. Za Adarabioyu su interes pokazali još Atlético i Newcastle United.