DOLAZI KAO SLOBODAN IGRAČ

City kompletirao Gündoğanov povratak; zašto ga je Barça otpisala nakon jedne sezone?

23.08.2024 u 12:46

Bionic
Reading

Njemački veznjak vraća se na Etihad kao slobodan igrač. S Manchester Cityjem je potpisao ugovor na jednu sezonu, uz opciju produljenja na još jednu

Manchester City je službeno vratio İlkaya Gündoğana, nakon što je bivši njemački reprezentativac proveo samo jednu seonu u Barceloninim redovima. City je veznjaka potpisao kao slobodnog igrača, nakon što je ovaj raskinuo ugovor s Kataloncima.

Novi ugovor vrijedi jednu godinu, ali ima opciju produljenja na još jednu. Gündoğan tako kreće u svoju drugu eru sa Cityjem, prije toga je za klub igrao od 2016. do 2023. Gündoğan je na Camp Nou označen kao višak nakon dolaska Danija Olma, a dobio je slobodne ruke da potpiše s novim klubom jer se Barca bori sa financijskim problemima.

Imao je ponude iz Saudijske Arabije i Katra, ali zanimao ga je samo povratak kod Pepa Guardiole. Gündoğan je sa Cityjem osvojio 12 trofeja, uključujući pet naslova prvaka i jednu Ligu prvaka, a u svojoj posljednjoj sezoni prije prelaska u Barcelonu bio je kapetan momčadi koja je osvojila trostruku krunu.

'Jedva čekam ponovno raditi s Pepom, najboljim trenerom na svijetu. City ima igrače svjetske klase i veselim se s njima opet igrati i trenirati, moje vrijeme u tom klubu bilo je sjajno na terenu i izvan njega.