FLICK JE ZASAD SUZDRŽAN

Nijemac želi iz Barcelone, a kao razlog navodi se Dani Olmo? Potpuni promašaj

18.08.2024 u 14:13

Bionic
Reading

Barcelona je u subotu kao gost pobijedila Valenciju 2:1, a nakon utakmice Hansi Flick je govorio o tome zbog čega Ilkay Gündogan nije bio u sastavu i hoće li njemački reprezentativac napustiti Katalonce do kraja prelaznog roka.

Katalonski klub na neugodnom gostovanju na Mestalli pobjednički je otvorio novu sezonu, što je bilo itekako važno i za trenera Hansija Flicka, jer ipak je riječ o službenom debiju na klupi Barcelone.

Valencia je golom Huga Dure vodila 1:0 od 44. minute, ali u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Barcelona je uspjela izjednačiti preko Roberta Lewandowskog.

Upravo je poljski napadač bio u centru pažnje i na startu drugog dijela kada je s bijele točke donio Barceloni preokret i pobjedu golom za konačnih 1:2.

Glavna tema uoči utakmice bio je njemački veznjak Ilkay Gündogan koji na kraju nije niti konkurirao za ovaj okršaj. Već neko vrijeme se nagađa kako bi Gündogan, nakon samo jedne sezone, htio napustiti Barcelonu, a činjenica da ga u subotu nije bilo u sastavu dodatno je podgrijalo te glasine.

'Gündogan je osjetio nelagodu. Nije bio 100 posto spreman nakon što je dobio udarac u utakmici protiv Monaca prije nekoliko dana. Ostala mu je gadna masnica i posjekotina i zbog toga nije igrao', rekao je Flick.

Naravno, trener Barcelone nije mogao izbjeći pitanje o tome hoće li Gündogan napustiti Barcelonu, te je otkrio svoje mišljenje.

'Razgovarali smo, ali to će ostati među nama. Zaista ne vidim potrebu da se stvara kontroverza gdje je nema. Moj dojam je da on sigurno ostaje s nama, ne znam otkud u medijima suprotne informacije. Razgovarao sam s njim o mnogim temama, ali kao što sam rekao to se vas ne tiče', rezolutan je bio Nijemac.

Inače, tijekom nedjelje dio španjolskih medija navodi da je Gündogan uplašen za svoju poziciju zbog dolaska Danija Olma, te da je bivši dinamovac razlog njegove želje za odlaskom.

Međutim, činjenica da njih dvojica zapravo ne igraju na istim pozicijama mogu lakoćom srušiti te novinske napise. Jer Gündogan je centralni vezni, a Olmo ofenzivni. Istina, dogodilo se i jednom i drugom da igraju na istim pozicijama, ali to je zbilja bila rijetkost.