nešto neviđeno

Crvena zvezda razbila Partizan; bivši igrač Gorice zabio hat-trick

23.09.2024 u 21:08

Bionic
Reading

Nogometaši Crvene zvezde uvjerljivo su savladali Partizan u 174. prvenstvenom vječnom derbiju rezultatom 4:0

Ovom pobjedom, crveno-bijeli su se, nakon devetog kola, učvrstili na vrhu ljestvice Superlige s 22 boda iz osam odigranih utakmica, dok je Partizan ostao na 11 bodova iz sedam susreta, zauzimajući osmo mjesto. Ovo je bila prva pobjeda Crvene zvezde na stadionu Partizana još od 2016. godine, a ujedno i najuvjerljivija gostujuća pobjeda u povijesti ovog derbija.

Glavni junak utakmice bio je Cherif Ndiaye, bivši napadač Gorice. Ndiaye je postigao hat-trick. Zabio je prvi gol iz penala u 23. minuti, dok je druga dva postigao u 55. i 65. minuti.

Zvezda je povela u 23. minuti nakon što je Kovač rukom blokirao Elšnikov udarac, što je rezultiralo penalom koji je realizirao Ndiaye. Na kraju prvog dijela, Zvezda je udvostručila vodstvo, kada je Silas iskoristio dodavanje Maksimovića i pogodio s desetak metara.

Ndiaye je u 55. minuti dodao drugi gol, a treći je postigao u 65. minuti nakon savršenog centaršuta Prucova, čime je postigao svoj hat-trick – prvi u vječnim derbijima u posljednjih 56 godina.

U sljedećem kolu, Partizan gostuje kod Mladosti u Lučanima, dok Crvena zvezda dočekuje Željezničar.