anketa tportala

Dalić i Kustić zahvalili Brozoviću; smatraju ga jednim od najvećih, što vi mislite?

14.08.2024 u 15:29

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, zahvalili su Marcelu Brozoviću na doprinosu uspjesima Vatrenih.

Nakon što je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, srebro u Ligi nacija te odigrao 99 utakmica za reprezentaciju, Marcelo Brozović odlučio je zaključiti svoju reprezentativnu karijeru. Ovu odluku prenio je izborniku Zlatku Daliću i predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću.

'Ova generacija hrvatskih nogometaša donijela nam je iznimno puno veselja i izvanrednih uspjeha, pa smo za njih jako vezani i s velikom emocijom doživljavamo kada se netko od tih zaslužnih igrača oprašta. Stoga mi je jako žao što Broz odlazi iz reprezentacije, ali zaslužio je da takvu odluku poštujemo i prihvatimo', izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

'Broz je uistinu jedan i jedinstven, kako na terenu tako i izvan njega. Dao je ogroman doprinos našim najvećim uspjesima, svojom trkom i nogometnim znanjem bio je idealan korektor sjajnih veznih linija koje smo imali na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine te će ostati upisan kao velikan hrvatskog nogometa, ali i kao jedna od najposebnijih figura ove briljantne generacije. Brozu želimo i dalje puno sreće i uspjeha u karijeri i životu, uz još jedno veliko hvala na svemu što je dao Vatrenima i hrvatskom nogometu', zaključio je Kustić.

Izbornik Dalić se zahvalio 'Brozu' te ga smatra jednim od velikana Vatrenih

'Žao mi je što se Marcelo odlučio oprostiti od reprezentacije, no svojim doprinosom je zaslužio da takvu odluku razumijemo, poštujemo i prihvatimo. Brozu svi možemo samo reći jedno veliko hvala za sve što je dao reprezentaciji u kojoj je bio jedan od naših stožernih igrača u najvećim uspjesima koje smo zajedno ostvarili', izjavio je izbornik Dalić.

'Neviđenom trkom, nogometnom inteligencijom i razumijevanjem igre dao je dodatnu kvalitetu našoj igri, a uz Luku, Raketu, Kovu i njega na dva svjetska prvenstva zaredom imali smo najbolju veznu liniju na svijetu. Osim što je sjajan nogometaš, Broz je svima omiljeni suigrač, koji uvijek daje sto posto na terenu, a ujedno je opušten izvan terena. Marcelo se nije nikad gurao u prvi plan, ali svi koji razumiju nogomet znaju koliko je bio važan za sve naše uspjehe te apsolutno spada u red istinskih velikana naše reprezentacije', zaključio je Dalić.